Φρουτάλια: Εσείς έχετε δοκιμάσει την παραδοσιακή ομελέτα της Άνδρου;
Διατροφή

Φρουτάλια: Εσείς έχετε δοκιμάσει την παραδοσιακή ομελέτα της Άνδρου;

Φρουτάλια: Εσείς έχετε δοκιμάσει την παραδοσιακή ομελέτα της Άνδρου;

Θα γλείφετε τα δάχτυλά σας!

Αν έχετε επισκεφθεί ποτέ την Άνδρο τότε δεν γίνεται να μην έχετε γευτεί τη διάσημη φρουτάλια.

Την πεντανόστιμη ομελέτα του νησιού με λουκάνικα που αποτελεί μία από τις πιο λαχταριστές νησιώτικες συνταγές που μας κάνουν να γλείφουμε τα δάχτυλά μας.

Αν ψάχνετε για ελαφριά, καλοκαιρινά φαγητά, η  συνταγή του Λάμπρου Βακιάρου θα σας καθοδηγήσει στο πιο γευστικό αποτέλεσμα!

Δείτε παρακάτω τι θα χρειαστείτε:

Υλικά

500 γρ. χοιρινό λουκάνικο (κομμένα σε ροδέλες)
120 γρ. ελαιόλαδο
600 – 650 γρ. πατάτες (καθαρισμένες)
10 – 12 αυγά
30 γρ. φρέσκο δυόσμο (ψιλοκομμένο)
Aλάτι – πιπέρι

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε υψηλή θερμοκρασία (8-9). Προσθέτουμε τα λουκάνικα (βάζοντας και 1 κ.σ. ελαιόλαδο αν δεν έιναι φρέσκα) και τσιγαρίζουμε καλά μέχρι να πάρουν ένα βαθύ καβουρδισμένο χρώμα. Παράλληλα κόβουμε τις πατάτες στη μέση και στη συνέχεια σε λεπτές φέτες 0.3 – 0.5 χιλιοστών.

Μόλις τα λουκάνικα είναι έτοιμα τα αφαιρούμε προσωρινά σε ένα μεσαίο μπολ, χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία σε μέτρια (5-6) και προσθέτουμε το ελαιόλαδο και τις πατάτες. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι, μαγειρεύουμε ανακατεύοντας σταδιακά για 5 – 6 λεπτά και στη μόλις οι πατάτες έχουν μαλακώσει αφαιρούμε το περιττό λάδι και επαναφέρουμε τα λουκάνικα.

Στο μπολ που είχαμε τα λουκάνικα σπάμε όλα τα αυγά και προσθέτουμε, το δυόσμο, αλάτι, πιπέρι και ομογενοποιούμε πολύ καλά.

Προσθέτουμε το μείγμα με τα αυγά στο τηγάνι και μαγειρεύουμε, ανακινώντας περιστασιακά, για περίπου 4 – 5 λεπτά. Τοποθετούμε ένα πιάτο μεγαλύτερης διαμέτρου πάνω από το τηγάνι, πιέζουμε το πιάτο και με μια ενιαία κίνηση αναποδογυρίζουμε την ομελέτα στο πιάτο. Την επαναφέρουμε στο τηγάνι (από την άλλη πλευρά αυτή τη φορά) για άλλα 2 – 3 λεπτά, έτσι ώστε να ψηθεί ολοκληρωτικά.