Η ιδανική συνταγή για την τέλεια υφή στην ψαρόσουπα  από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου
Διατροφή

Η ιδανική συνταγή για την τέλεια υφή στην ψαρόσουπα από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου

Η ιδανική συνταγή για την τέλεια υφή στην ψαρόσουπα  από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου

Γίνεται πεντανόστιμη χωρίς μεγάλη προσπάθεια

Αυτή η βελουτέ ψαρόσουπα με λαχανικά, είναι ο ιδανικός τρόπος για να μαγειρέψετε ένα νοστιμότατο ψάρι σύμφωνα με τη συνταγή της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου.

ΥΛΙΚΑ

600 γρ. μπακαλιαράκια PESCANOVA
2 κρεμμύδια ξερά
2 κολοκύθια
2 πατάτες
2 καρότα
2 ώριμες ντομάτες
1 μάτσο σέλινο
1 ½ λίτρο νερό
1 ½ φλ. ελαιόλαδο
2 λεμόνια
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για την ψαρόσουπα βελουτέ με λαχανικά, βάζουμε πρώτα σε στενή, βαθιά κατσαρόλα όλα τα λαχανικά: τα κρεμμύδια χαραγμένα σταυρωτά, τις ντομάτες χαραγμένες σταυρωτά, τις πατάτες κομμένες στα 4, τα καρότα και τα κολοκύθια ολόκληρα και το σέλινο.

Περιχύνουμε με το ελαιόλαδο και το νερό, ίσα που να σκεπάζει τα υλικά (περίπου 1 ½ λίτρο). Αλατοπιπερώνουμε και βράζουμε σε δυνατή φωτιά για 25΄.

Προσθέτουμε τα μπακαλιαράκια. Βράζουμε για 15΄ σε μέτρια φωτιά.

Με προσοχή βγάζουμε τα μπακαλαράκια και μερικά λαχανικά σε μια πιατέλα. Προσθέτουμε χυμό λεμονιού και ελαιόλαδο. Πολτοποιούμε τα υπόλοιπα λαχανικά με το ραβδομπλέντερ.