Η τέλεια συνταγή για εύκολο ρολό κοτόπουλο
Διατροφή

Η τέλεια συνταγή για εύκολο ρολό κοτόπουλο

Η τέλεια συνταγή για εύκολο ρολό κοτόπουλο

Είναι πεντανόστιμο και πολύ εύκολο να φτιαχτεί στο σπίτι

Αν και το ρολό κοτόπουλο είναι εύκολο στην ετοιμασία του έχει κι αυτό τα μυστικά του. Η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου δίνει τις συμβουλές της για την τέλεια συνταγή!

Υλικά Συνταγής

Για τα ρολά

2 φιλέτα στήθος κοτόπουλου
Λίγο αλάτι
Λίγο πιπέρι
Λίγο θυμάρι
Λίγο ελαιόλαδο

Για την γέμιση

100 γραµ. γραβιέρα
1/2 κόκκινη πιπεριά
1/2 κίτρινη πιπεριά

Για τη σάλτσα

2 κ.σ. ελαιόλαδο
1 μικρό ψιλοκομμένο κρεμμύδι
1 μικρό ψιλοκομμένο καρότο
1 κομμάτι σέλερι ψιλοκομμένο
1/4 φλ. λευκό ξηρό κρασί
Αλάτι
Πιπέρι
λίγο θυμάρι

Εκτέλεση

Εύκολα ρολάκια κοτόπουλο, μία συνταγή που θα φτιάχνετε συχνά! Για τα ρολάκια κοτόπουλο, ξεκινάμε την προετοιμασία. Ανοίγουμε κάθε φιλέτο στη μέση.

Κόβουμε το φιλέτο οριζόντια από την χοντρή πλευρά και το ανοίγουμε για να το γεμίσουμε. Το βάζουμε ανάμεσα σε δυο λαδόκολλες και το χτυπάμε ελαφρά να πλατύνει και να μεγαλώσει η επιφάνεια του.

Ψιλοκόβουμε τα λαχανικά για τη σάλτσα. Κόβουμε το τυρί σε μπαστουνάκια. Κόβουμε τις πιπεριές σε μπαστουνάκια. Για το γέμισμα και το ψήσιμο Bάζουμε τα ανοιγμένα φιλέτα κοτόπουλο ανάμεσα σε δυο λαδόκολλες και τα χτυπάμε ελαφρά να πλατύνουν και να μεγαλώσει η επιφάνεια τους. Αλείφουμε ελαφρά τα φιλέτα με λίγο ελαιόλαδο. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και λίγο θυμάρι.

Ακουμπάμε το τυρί και τα κομμάτια πιπεριάς. Τυλίγουμε σε σφιχτό ρολό. Όμοια ετοιμάζουμε και το άλλο ρολό. Δένουμε τα ρολάκια κοτόπουλο σφιχτά με λίγο σπάγκο μαγειρικής. Ζεσταίνουμε μικρό τηγάνι και ρίχνουμε ελάχιστο ελαιόλαδο.

Σοτάρουμε τα ρολάκια κοτόπουλο για 5-6′ να ροδίσουν ολόγυρα. Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το καρότο και το σέλερι. Σοτάρουμε για 3′. Σβήνουμε με το κρασί. Αφήνουμε 1′ να εξατμιστεί το αλκοόλ. Προσθέτουμε το θυμάρι. Προσθέτουμε τον ζωμό ή νερό.

Χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε τα ρολάκια και σιγοβράζουμε για 10′. Ελέγχουμε το αλάτι και το πιπέρι στη σάλτσα. Κόβουμε τα ρολάκια σε φέτες.

Σερβίρουμε με πράσινη σαλάτα και περιχύνουμε με λίγη σάλτσα.