Διατροφή

Κολοκυθόπιτα: Η φέτα και η γλυκιά κολοκύθα «παντρεύονται» και το αποτέλεσμα θα σε αποζημιώσει

Κολοκυθόπιτα: Η φέτα και η γλυκιά κολοκύθα «παντρεύονται» και το αποτέλεσμα θα σε αποζημιώσει

Η εύκολη συντάγη για κολοκυθόπιτα

Δεν είναι λίγοι εκείνοι που τρώνε αλμυρό και γλυκό μαζί προκαλώντας την αντίδραση όσων επιθυμούν να γεύονται ξεχωριστά τις δύο αυτές γεύσεις.

Η κολοκυθόπιτα με γλυκιά κολοκύθα και φέτα ήρθε να αλλάξει την γνώμη ακόμη και στον πιο δύσπιστο!

Υλικά για την συνταγή

Για το φύλλο:

-600 γρ. αλεύρι

-300 ml νερό

-200 γρ. βούτυρο

-100ml τσίπουρο

-1 κ.γ αλάτι

-νισεστέ για το άνοιγμα φύλλων

Για τη γέμιση:

-1,5 κιλό τριμμένη κολοκύθα

-600 γραμμάρια φέτα

-2 αυγά

-100 γρ τριμμένο καρύδι

-3 κ.σ. καστάνη ζάχαρη

-φασκόμηλο

-κύμινο

-κανέλα

Εκτέλεση:

Για τη γέμιση ανακατεύουμε την τριμμένη κολοκύθα με τη φέτα και με όλα τα υπόλοιπα υλικά.

Στη συνέχεια για να φτιάξουμε το φύλλο, ανακατεύουμε όλα τα υλικά εκτός από το βούτυρο μέχρι να ομογενοποιηθεί η ζύμη. Χωρίζουμε το ζυμάρι σε 11 μικρές μπάλες ίδιου μεγέθους και ανοίγουμε σε φύλλο χρησιμοποιώντας νισεστέ.

Διαδοχικά προσθέτουμε τα έξι φύλλα το ένα πάνω από το άλλο, αλοίφοντας ενδιάμεσα το βούτυρο. Στο τελευταίο φύλλο δεν βουτυρώνουμε. Το ίδιο κάνουμε ξεχωριστά και στα υπόλοιπα πέντε φύλλα.

Στρώνουμε τα πρώτα 6 φύλλα σε βουτυρωμένο ταψί, προσθέτουμε τη γέμιση με την κολοκύθα και τη φέτα, και ύστερα από πάνω τοποθετούμε τα επόμενα 5 φύλλα.

Χαράζουμε και το βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου μία ώρα.

Καλή επιτυχία!

Exit mobile version