Λάμπρος Βακιάρος: Έφερε τη θάλασσα στο πιάτο μας με το σπαγγέτι του!
Διατροφή

Λάμπρος Βακιάρος: Έφερε τη θάλασσα στο πιάτο μας με το σπαγγέτι του!

Λάμπρος Βακιάρος: Έφερε τη θάλασσα στο πιάτο μας με το σπαγγέτι του!

Την τελευταία του συνταγή για τη φετινή σεζόν έκανε ο Λάμπρος Βακιάρος και έφερε τη θάλασσα στο πιάτο μας με το σπαγγέτι με θαλασσινά που έφτιαξε.

ΥΛΙΚΑ

  • 500 γρ. σπαγγέτι
  • 180 γρ. κρεμμύδι (ψιλοκομμένο)
  • 1 σκελίδα σκόρδο (ψιλοκομμένη)
  • 10 γρ. κουρκουμά
  • 1 κιλό φρέσκα μύδια καθαρισμένα
  • 120 γρ. λευκό κρασί
  • 500 γρ. φρέσκιες γαρίδες καθαρισμένες
  • 45 γρ. κρέμα γάλακτος light
  • 30 γρ. ματσάκι άνηθο (ψιλοκομμένο)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Προθερμαίνουμε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία (7-9), προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και τσιγαρίζουμε για 2 – 3 λεπτά.
  2. Στη συνέχεια, προσθέτουμε το κουρκουμά και ανακατεύουμε.
  3. Συνεχίζουμε προσθέτοντας τα μύδια, ανακατεύουμε 1 – 2 φορές και σβήνουμε με το λευκό κρασί.
  4. Αφήνουμε το αλκοόλ να εξατμιστεί για 30’’ και στη συνέχεια κλείνουμε το καπάκι και αχνίζουμε για 4 λεπτά έως ότου τα μύδια ανοίξουν στην κατσαρόλα.
  5. Τα αφαιρούμε προσωρινά σε ένα μπολ και βγάζουμε τη ψίχα.
  6. Προσθέτουμε μέσα στην κατσαρόλα τις γαρίδες και μαγειρεύουμε με κλειστό καπάκια για άλλα 2 λεπτά.
  7. Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε.
  8. Παράλληλα, βράζουμε σε μια κατσαρόλα τα ζυμαρικά 2 λεπτά λιγότερο από το χρόνο που αναγράφεται στη συσκευασία.
  9. Μεταφέρουμε τα ζυμαρικά από την κατσαρόλα απευθείας στην κατσαρόλα με τις γαρίδες, μαζί με μια μεγάλη κουτάλα από το νερό που βράζουν.
  10. Ανακατεύουμε καλά και επαναφέρουμε τα μύδια.
  11. Διορθώνουμε τη γεύση με αλάτι και πιπέρι και τέλος προσθέτουμε τον άνηθο.
  12. Σερβίρουμε και απολαμβάνουμε.