Ο pastry chef Δημήτριος Μακρυνιώτης φτιάχνει ραβανί με σοκολάτα
Διατροφή

Ο pastry chef Δημήτριος Μακρυνιώτης φτιάχνει ραβανί με σοκολάτα

Ο pastry chef Δημήτριος Μακρυνιώτης φτιάχνει ραβανί με σοκολάτα

Εντυπωσιάστε τους καλεσμένους σας καθώς θα τους σερβίρετε για επιδόρπιο ένα διαφορετικό ραβανί

Ο pastry chef Δημήτριος Μακρυνιώτης φτιάχνει ραβανί με σοκολάτα στην εκπομπή Love It.

Υλικά για το ραβανί

300 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
50 γρ. κακάο ΙΟΝ
80 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
4 μεσαία αυγά
200 γρ. γιαούρτι πλήρες
180 γρ. ζάχαρη
200 ml σπορέλαιο
20 γρ. μπέικιν πάουντερ
Βανίλια
Ξύσμα από πορτοκάλι ή λεμόνι

Υλικά για το σιρόπι

500 ml νερό
500 γρ. ζάχαρη
1 πορτοκάλι

Εκτέλεση για το σιρόπι

Σε ένα κατσαρολάκι, βάζουμε το νερό, την ζάχαρη και το πορτοκάλι που έχουμε κόψει σε φέτες και ζεσταίνουμε μέχρι να πάρει μια βράση.

Αμέσως μετά, κατεβάζουμε από την φωτιά και αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.

Εκτέλεση για το παντεσπάνι

Σε ένα μπολ, βάζουμε το αλεύρι, το σιμιγδάλι, το κακάο και το μπέικιν πάουντερ και ανακατεύουμε με ένα σύρμα, μέχρι τα υλικά μας να ανακατευτούν καλά και να αποκτήσουν ένα ομοιόμορφο χρώμα.

Έπειτα, σε ένα μεγάλο μπολ, με ένα μίξερ χειρός, χτυπάμε σε μεσαία ταχύτητα τα αυγά με την ζάχαρη, μέχρι να ασπρίσουν καλά και να φουσκώσουν.

Αμέσως μετά, συνεχίζοντας το ανακάτεμα στην ίδια ταχύτητα, προσθέτουμε σιγά σιγά το σπορέλαιο και έπειτα το γιαούρτι.

Τέλος, προσθέτουμε και το μείγμα που ετοιμάσαμε στο άλλο μπολ, ανακατεύοντας απαλά με μια μαρίζ, μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα.

Αδειάζουμε σε ένα ταψάκι 25 επί 30 εκατοστών και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 170 βαθμούς, στον αέρα, για περίπου μισή ώρα.

Όταν το ραβανί μας είναι έτοιμο, το κόβουμε όπως είναι καυτό σε κομμάτια και το σιροπιάζουμε αμέσως με το κρύο σιρόπι.