Πώς θα φτιάξεις λαχταριστά μοσχαρίσια ρολάκια γεμιστά με κεφαλοτύρι και ζαμπόν;
Διατροφή

Πώς θα φτιάξεις λαχταριστά μοσχαρίσια ρολάκια γεμιστά με κεφαλοτύρι και ζαμπόν;

Πώς θα φτιάξεις λαχταριστά μοσχαρίσια ρολάκια γεμιστά με κεφαλοτύρι και ζαμπόν;

Η συνταγή του Βασίλη Καλλίδη

Μια λαχταριστή συνταγή ετοίμασε στο “Πρωινό” ο Βασίλης Καλλίδης.

Χρησιμοποιώντας μοσχαρίσια σνίτσελ ετοίμασε ρολάκια γεμιστά με κεφαλοτύρι, ζαμπόν, σάλτσα ντομάτας και τα συνόδευσε με κουσκουσάκι.

Υλικά

6 σνίτσελ μοσχαρίσια

1/2 φλ. λευκό κρασί

2 καρότα σε μπαστουνάκια

6 φέτες ζαμπόν

6 μπαστουνάκια κεφαλοτύρι

4 ντομάτες στον τρίφτη

3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες

2 κ.σ βούτυρο

αλάτι και πιπέρι

Για το κουσκουσάκι

2 φλ. κουσκουσακι

1 κ.σ. βούτυρο

λίγο αλάτι

Εκτέλεση

Ανοίγουμε τα φιλέτα και τα αλατοπιπερώνουμε. Τα γεμίζουμε με τα μπαστουνάκια από τα καρότα, το ζαμπόν, το κεφαλοτύρι και λίγο ακόμα αλατοπίπερο.

Ρολάρουμε, αλατοπιπερώνουμε εξωτερικά, κλείνουμε με οδοντογλυφίδες και σοτάρουμε στο βούτυρο.

Σβήνουμε με το κρασί και μόλις εξατμισθεί προσθέτουμε τις ντομάτες, το σκόρδο και λίγο αλατοπίπερο.

Σιγοβράζουμε σε χαμηλή φωτιά για 40 λεπτά. Βράζουμε το κουσκουσάκι σε μπόλικο αλατισμένο νερό. Σουρώνουμε καλά και το βάζουμε στην κατσαρόλα.

Προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε.