Σαρακοστή: Πόσοι νηστεύουν τελικά; Σουβλάκι ή… ταχίνι;
Διατροφή

Σαρακοστή: Πόσοι νηστεύουν τελικά; Σουβλάκι ή… ταχίνι;

Σαρακοστή: Πόσοι νηστεύουν τελικά; Σουβλάκι ή… ταχίνι;

«Ανεβαίνει ο τζίρος» δηλώνουν οι σουβλατζήδες!

Τελικά νηστεύουν οι Έλληνες τη Σαρακοστή; Αυτό το ερώτημα έθεσε το ρεπορτάζ του Live  News που κατέγραψε την τάση του κοινού μιλώντας και με επιχειρηματίες της εστίασης.

«Υπάρχει μία μερίδα του κόσμου που νηστεύει και μία μερίδα που δε νηστεύει», λένε οι επιχειρηματίες της εστίασης και αυτά είναι κυρίως νεαρά άτομα.

Η εικόνα που παρουσιάζουν τα σουβλατζίδικα είναι ότι κατά ένα μεγάλο ποσοστό ο κόσμος νηστεύει. Συνεχίζουν όμως να πουλάνε σταθερά κρέας τη Μεγάλη Εβδομάδα σε άτομα κυρίως νεαρής ηλικίας.

«Εκείνα φεύγουν κανονικά, δεν έχουμε πρόβλημα, έχουμε ελάχιστη μείωση. Σε ορισμένους κωδικούς ανεβαίνει γιατί φανταστείτε η πιτσιρικαρία που νηστεύουν στο σπίτι λίγο κρυφά κάνουν μερικές ατασθαλίες στον δρόμο όταν βγαίνουν».

Ανάρπαστο το κουλούρι Θεσσαλονίκης αλλά και τα όσπρια που είναι η εναλλακτική στο κρέας, μόνο που καταγράφεται αύξηση στην τιμή τους.

Οι φακές από 2,50€ ανέβηκαν στα 3 και 50. Φασόλια χοντρά από 6,50€ το κιλό, φέτος τα βρίσκουμε στα 8,50, 30% πάνω. Ρεβίθια από 3 και 60, τώρα κοστίζουν 4,20, 17% αύξηση από πέρυσι.

Τα φασόλια γίγαντες μέσα σε έναν χρόνο από 4 και 70, ανέβηκαν στα 7€ και 50 λεπτά.

Αρκετοί την περίοδο της νηστείας προτιμάνε στο τραπέζι τους τα θαλασσινά, όμως βλέπουν τις τιμές να «τσούζουν». Καλαμαράκια από 10 και 80 πέρυσι, φέτος κοστίζουν 18€, αύξηση 67% και χταπόδι από 16,50, τώρα το αγοράζουμε στα 23€.