Σας αρέσουν τα gourmet; Ελάτε να φτιάξουμε σπαλομπριζόλα με πουρέ καρότου και πιπεράτη σάλτσα θυμαριού
Διατροφή

Σας αρέσουν τα gourmet; Ελάτε να φτιάξουμε σπαλομπριζόλα με πουρέ καρότου και πιπεράτη σάλτσα θυμαριού

Σας αρέσουν τα gourmet; Ελάτε να φτιάξουμε σπαλομπριζόλα με πουρέ καρότου και πιπεράτη σάλτσα θυμαριού

Σαν και αυτή που θα τρώγαμε σε ένα εκλεκτό ρεστοράν

Τα εστιατόρια μπορεί να έκλεισαν αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορούμε να απολαύσουμε πιάτα γευστικά και ενίοτε πιο εξεζητημένα σαν και αυτά που θα δοκιμάζαμε στα καλύτερα ρεστοράν.

Ο Χάρης Μπονάνος αφουγκράστηκε τα «θέλω» μας κι ετοίμασε μία λαχταριστή σπαλομπριζόλα με πουρέ καρότου και πιπεράτη σάλτσα θυμαριού που θα λατρέψετε – ιδανική και για τα γιορτινά τραπέζια που έρχονται σε λίγο καιρό.

Υλικά

2 μπριζόλες χοιρινές (σπαλομπριζόλες)

Για τη μαρινάδα

ελαιόλαδο
1 μεγάλο κρεμμύδι
3 σκελίδες σκόρδο
1 κ. γλ. πάπρικα γλυκιά
1 φύλλο δάφνης
φρέσκο θυμάρι
αλάτι
πιπέρι

Για τη σάλτσα

150 ml κόκκινο κρασί
100 γρ. βούτυρο
200 ml ζωμός βοδινό
1 κ. σ. Μουστάρδα
1 κ.σ. Μέλι
αλάτι
φρέσκο πιπέρι

Για τον πουρέ καρότου

10 καρότα
ζωμός λαχανικών 500 ml
8 γρ. βούτυρο αγελαδινό
αλάτι
πιπέρι