Σπανακόπιτα με καλαθάκι Λήμνου, ιδανική για κολατσιό στην παραλία
Διατροφή

Σπανακόπιτα με καλαθάκι Λήμνου, ιδανική για κολατσιό στην παραλία

Σπανακόπιτα με καλαθάκι Λήμνου, ιδανική για κολατσιό στην παραλία

Κάτι ελαφρύ και χορταστικό

Ο Αύγουστος έχει μπει για τα καλά, η Αθήνα έχει αδειάσει και οι παραλίες ολόκληρης της χώρας σφύζουν από παραθεριστές που απολαμβάνουν το μπάνιο τους και τις καλοκαιρινές τους τους διακοπές!

Πολλοί είναι εκείνοι που επιλέγουν τις ανοργάνωτες παραλίες εξαιτίας της ακρίβειας και γι αυτόν τον λόγο εξοπλίζονται με ό,τι χρειάζονται για να περάσουν όλη την ημέρα στην παραλία. Ανάμεσα σε όλα, είναι φυσικά και το φαγητό, με τη σπανακόπιτα να είναι σταθερή αξία στις επιλογές!

Ο σεφ Ανδρέας Λαγός, στην εκπομπή του στην ΕΡΤ, «Ποπ μαγειρική», έδειξε πώς μπορούμε να φτιάξουμε την πιο λαχταριστή σπανακόπιτα με καλαθάκι Λήμνου!

Υλικά

1 πακέτο χωριάτικο φύλλο

1 κιλό σπανάκι

500 γρ. καλαθάκι Λήμνου

3 πράσα

3 πιπερίες Φλωρίνης

3 κρεμμυδάκια φρέσκα

4 αβγά

1/2 φλ. ελαιόλαδο