Τιραμισού χωρίς αβγά: Πανάλαφρο και λαχταριστό!
Διατροφή

Τιραμισού χωρίς αβγά: Πανάλαφρο και λαχταριστό!

Τιραμισού χωρίς αβγά: Πανάλαφρο και λαχταριστό!

Η λύση στις λιγούρες για γλυκό

Θέλεις να φτιάξεις το περιβόητο και αγαπημένο τιραμισού χωρίς αβγά σε μια πιο ανάλαφρη εκδοχή του;

Ο σεφ Νικόλας Σακελλαρίου έχει τον τρόπο και μοιράζεται όλα τα μυστικά οτυ για εγγυημένο αποτέλεσμα.

Τι κάθεσαι;

Υλικά

400 γραμμ. Μπισκότα σαβαγιάρ
700 ml. κρέμα γάλακτος
800 γραμμ. Τυρί κρέμα
2 κουτ. σούπας, εκχύλισμα βανίλιας
280 γραμμ. Άχνη ζάχαρη
300 ml. καφέ espresso
60 μι. Κονιάκ
80 γραμμ. Κακάο σκόνη

Εκτέλεση

Σε μια κουζινομηχανή, χτυπήστε την κρέμα γάλακτος μέχρι να γίνει μια αφράτη σαντιγί και την βάζετε στο ψυγείο. Στην συνέχεια αφού καθαρίσετε τον κάδο της κουζινομηχανής, χτυπήστε το τυρί κρέμα και το εκχύλισμα βανίλιας, μαζί με την άχνη ζάχαρη μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Κατόπιν, βγάζετε την σαντιγί από το ψυγείο και ανακατεύετε σιγά-σιγά διπλώνοντας με μία μαρίζ από κάτω προς τα πάνω την σαντιγί με το τυρί κρέμα. Στην συνέχεια
ρίχνετε τον καφέ espresso σε ένα μπόλ μαζί με το κονιάκ, ανακατεύετε και αφήνετε να κρυώσει στο ψυγείο.
Κατόπιν βουτάτε τα μπισκότα σαβαγιάρ, από την μεριά που είναι η ζάχαρη μέσα στον μπόλ με τον καφέ για 1΄΄μόνο, γιατί μπορεί να μαλακώσουν αρκετά και να διαλυθούν. Στρώνετε τα μπισκότα στην βάση ενός ταψιού με διαστάσεις 25×35 και στρώνετε την μισή κρέμα από πάνω. Συνεχίζετε το στρώσιμο με τα υπόλοιπα μπισκότα και τελειώνετε με την υπόλοιπη κρέμα. Βάζετε το ταψί στο ψυγείο για 3-4 ώρες και αφού σταθεροποιηθεί η κρέμα, πασπαλίζετε με την σκόνη κακάο.