Το πιο μερακλίδικο πεϊνιρλί με παστουρμά και αβγό το φτιάχνει η Κατερίνα Λένη
Διατροφή

Το πιο μερακλίδικο πεϊνιρλί με παστουρμά και αβγό το φτιάχνει η Κατερίνα Λένη

Το πιο μερακλίδικο πεϊνιρλί με παστουρμά και αβγό το φτιάχνει η Κατερίνα Λένη

Και σου δείχνει βήμα - βήμα πώς να ο ετοιμάσεις κι εσύ!

Ένα πιάτο που θα ενθουσιάσει πολλούς καλοφαγάδες παρουσίασε στην πρωινή εκπομπή «Super Κατερίνα» η Κατερίνα Λένη.

Για εκείνους που τρελαίνονται για πλούσια γεύση η σεφ ετοίμασε πεϊνιρλί με παστουρμά και αβγό, το πιο μερακλίδικο που θα φας, στο εγγυόμαστε.

Δεν έχεις παρά να ακολουθήσεις τα βήματα της συνταγής και θα απολαύσεις ένα από τα καλύτερα πεϊνιρλί που έχεις δοκιμάσει ποτέ.

Θα χρειαστούμε:

1 ποτήρι (του νερού) ηλιέλαιο ή σπορέλαιο
1 ποτήρι (του νερού) γάλα πλήρες χλιαρό
2 φακελάκια ξηρή μαγιά
1 κεσεδάκι γιαούρτι στραγγιστό 200 γρ.
1 κ.σ. γεμάτη ζάχαρη
1 πρέζα αλάτι
1 αβγό ολόκληρο
1 kg. αλεύρι για όλες τις χρήσεις (όσο πάρει)

Για τη σάλτσα:

400 ml. χυμός ντομάτας συμπυκνωμένος
50 ml. ελαιόλαδο
1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
Ρίγανη και βασιλικός αποξηραμένα
1 πρέζα ζάχαρη
Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Για τη σύνθεση:

500 γρ. κασέρι τριμμένο 20 φέτες περίπου παστουρμά 10 αυγά 200 γρ. βούτυρο σε κυβάκια