Βασίλης Καλλίδης: Η απόλυτη συνταγή για παστίτσιο με μπεσαμέλ τριών τυριών
Διατροφή

Βασίλης Καλλίδης: Η απόλυτη συνταγή για παστίτσιο με μπεσαμέλ τριών τυριών

Βασίλης Καλλίδης: Η απόλυτη συνταγή για παστίτσιο με μπεσαμέλ τριών τυριών

Το πιο τυρένιο που έχετε δοκιμάσει

Ένα από τα πιο παραδοσιακά και αγαπημένα πιάτα μαγείρεψε σήμερα ο Βασίλης Καλλίδης στην εκπομπή “Πρωινό” σε μια διαφορετική τυρένια εκδοχή!

Ο σεφ ετοίμασε ένα πεντανόστιμο παστίτσιο με μπεσαμέλ τριών τυριών, δίνοντας τα μυστικά του για εγγυημένη επιτυχία.

Υλικά:

1 πακέτο μακαρόνια για παστίτσιο

600 γρ κιμάς

2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα

2 καρότα στον τρίφτη

2 σκ. σκόρδο

3 ντομάτες στον τρίφτη

1 φλ. συμπυκνωμένος χυμός ντομάτας

6 κ.σ. ελαιόλαδο

1 πρέζα κανέλα

αλάτι και πιπέρι

Για τη μπεσαμέλ:

1,5 λίτρο γάλα

4 κ.σ. αλεύρι

3 κ.σ. βούτυρο

1/2 φλ. παρμεζάνα τριμμένη

1 φλ. φέτα

1 φλ. γκούντα

2 αυγά

λίγο μοσχοκάρυδο τριμμένο

Εκτέλεση:

Σωτάρουμε τη μυζήθρα με λίγο βιτάμ σε πένα τηγάνι για 5-6 λεπτά μέχρι να πάρει χρώμα. Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το βιτάμ με το αλεύρι και μόλις ενωθούν προσθέτουμε το γάλα και ανακατεύουμε ζωηρά με το σύρμα. Προσθέτουμε το μοσχοκάρυδο, τα αυγά και τη μυζήθρα.

Σωτάρουμε τον κιμά μαζί με το ελαιόλαδο , τα καρότα, το σκόρδο και το κρεμμύδι σε δυνατή φωτιά. Προσθέτουμε τα ντοματάκια, τον χυμό ντομάτας, το αλατοπίπερο και την κανέλα. Σιγοβράζουμε για 25 λεπτά.

Βράζουμε τα μακαρόνια σε μπόλικο αλατισμένο νερό. Τα σουρώνουμε και τα απλώνουμε μέσα στο ταψί. Βάζουμε από πάνω τη γραβιέρα, τον κιμά, την πιπεριά, τις ελιές, τα μανιτάρια και τέλος το γκούντα. Απλώνουμε από πάνω την υπόλοιπη κρέμα. Απλώνουμε από πάνω εάν θέλουμε λίγο γκούντα, λίγη πιπεριά σε κυβάκια , λίπη πιπεριά σε ροδέλες, λίπος μανιτάρια μανιτάρια σε φετάκια και 2-3 φετάκια μπέικον για να ψηθούν και να μοιάζει η επιφάνεια με πίτσα.

Ψήνουμε στους 190 βαθμους, σε προθερμασμένο φούρνο, στον αέρα, για μία ώρα.

https://www.youtube.com/watch?v=OPKkQCqyxuM&fbclid=IwAR2WkDxixc7flco2eYb60oEOZcpXQ8vT6pqzV9JbxBVqNjuiBpo3FdQXCRg