Βασίλης Καλλίδης: Η συνταγή του για παραδοσιακό μουσακά με πλούσια μπεσαμέλ
Διατροφή

Βασίλης Καλλίδης: Η συνταγή του για παραδοσιακό μουσακά με πλούσια μπεσαμέλ

Βασίλης Καλλίδης: Η συνταγή του για παραδοσιακό μουσακά με πλούσια μπεσαμέλ

Δείτε πώς να ετοιμάσετε ένα από τα πιο δημοφιλή πιάτα της ελληνικής κουζίνας

Τη συνταγή του για παραδοσιακό μουσακά με πλούσια μπεσαμέλ μοιράστηκε ο Βασίλης Καλλίδης μέσα από την εκπομπή “Το Πρωινό” αποκαλύπτοντας όλα τα μυστικά του που εγγυώνται ένα νόστιμο αποτέλεσμα.

Υλικά:

6 πατάτες σε φέτες

6 μελιτζάνες σε φετάκια

σπορέλαιο για το τηγάνι

για τον κιμά:

700 γρ κιμάς μόσχου

2 κρεμμύδια

3 ντομάτες στον τρίφτη

7-8 κλαράκια μαϊντανός ψιλοκομμένος

1 σκ σκόρδο

αλάτι και πιπέρι

6 κ.σ. ελαιόλαδο

για τη μπεσαμέλ:

1,5 λίτρο γάλα

4 κ.σ. αλεύρι

3 κ.σ. βούτυρο

2 αυγά

λίγο μοσχοκάρυδο τριμμένο

αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση:

Τηγανίζουμε τις πατάτες και τις μελιτζάνες σε μπόλικο σπορέλαιο. Τα ακουμπάμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας να φύγει το περιττό λάδι. Σοτάρουμε τον κιμά με λίγο ελαιόλαδο για 10 λεπτά. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά. Βράζουμε τη σάλτσα κιμά για 30 λεπτά.

Λιώνουμε το βούτυρο μαζί με το αλεύρι σε μια κατσαρόλα. Βάζουμε το γάλα στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε απαλά για 5-6 λεπτά μέχρι να πήξει η κρέμα. Προσθέτουμε τα αυγά, το μοσχοκάρυδο και το αλατοπίπερο.

Στρώνουμε σε ένα ταψί μια στρώση από τος πατάτες. Καλύπτουμε με κιμά και μετά με μελιτζάνες. Καλύπτουμε με την μπεσαμέλ. Πασπαλίζουμε με λίγη φρυγανιά εάν θέλουμε. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 200 βαθμούς, στις αντιστάσεις για 50 λεπτά.

https://www.youtube.com/watch?v=g4Lcn818aKc