Γλυκό ψυγείου: Η πιο εύκολη και λαχταριστή καλοκαιρινή συνταγή
Life

Γλυκό ψυγείου: Η πιο εύκολη και λαχταριστή καλοκαιρινή συνταγή

Γλυκό ψυγείου: Η πιο εύκολη και λαχταριστή καλοκαιρινή συνταγή

Το γλυκό «έκτακτης ανάγκης»

Πολλές είναι οι φορές που το καλοκαίρι θέλουμε να φάμε ένα γλυκό χωρίς όμως να αφιερώσουμε αρκετό χρόνο ώστε να το φτιάξουμε.

Εμείς σας έχουμε τη λύση! Ένα εύκολο και νόστιμο γλυκό που η μαμά μας πάντα έφτιαχνε σε «έκτακτη ανάγκη» τα καλοκαίρια.

Υλικά για τη συνταγή

Για τη βάση

-12 φρυγανιές για τη βάση

– 100 ml νερό

-150 γραμμάρια ζάχαρη

-2 φέτες πορτοκαλιού

-1 σφηνάκι λικέρ πορτοκαλιού

Για την κρέμα πορτοκαλιού

-3 μεγάλα πορτοκάλια για στύψιμο

-1 φακελάκι άνθος αραβοσίτου με γεύση βανίλια

-4 κοφτές κ.σ ζάχαρη

Για την κρέμα βανίλια

-750 ml γάλα

-1 φακελάκι άνθος αραβοσίτου με γεύση βανίλια

-4 κοφτές κ.σ ζάχαρη

Για τον ζελέ

-1 φακελάκι ζελέ ρόδι ή φράουλα

-1 φλυτζάνι βραστό νερό

-1 φλυτζάνι κρύο νερό

Φρέσκα φρούτα για το ντεκόρ

Εκτέλεση

Βάζουμε στην κατσαρόλα το νερό, τη ζάχαρη και τις φέτες πορτοκαλιού μαζί για 1-2 λεπτά εκτός από το λικέρ πορτοκαλιού και αφήνουμε να βράσουν έως ότου διαλυθεί η ζάχαρη. Μετά το βγάζουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το λικέρ και το αφήνουμε να κρυώσει.

Σε μία άλλη κατσαρόλα, βράζουμε σε μέτρια έως χαμηλή φωτιά τον χυμό πορτοκαλιού, τη ζάχαρη και το άνθος αραβοσίτου και ανακατεύουμε έως ότου γίνει ένα ομοιόμορφο μείγμα και το αφήνουμε να κρυώσει

Σε ένα ταψί απλώνουμε τις φρυγανιές και από πάνω την κρέμα πορτοκαλιού και αφήνουμε να κρυώσει καλά.

Για την κρέμα βανίλια βάζουμε σε ένα μικρό κατσαρολάκι το γάλα, το άνθος αραβοσίτου και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει κρέμα. Τη βγάζουμε από τη φωτιά και την αφήνουμε να κρυώσει. Μόλις κρυώσει την τοποθετούμε πάνω από το ταψί με τις φρυγανιές και την κρέμα πορτοκαλιού και το βάζουμε στο ψυγείο.

Για τον ζελέ βάζουμε σε έναν δοσομετρητή την σκόνη ζελέ και από πάνω καυτό νερό και ανακατεύουμε καλά και στη συνέχεια προσθέτουμε κρύο νερό, το ανακατεύουμε και το αφήσουμε να πήξει για λίγο.

Στη συνέχεια, βάζουμε τον ζελέ στο ταψί που είχαμε βάλει στο ψυγείο και τοποθετούμε από πάνω φρούτα και το βάζουμε ξανά στο ψυγείο για 4-5 ώρες και είναι έτοιμο!