Κοιμηθείτε με τη μέθοδο 4-7-8 σε 60 δευτερόλεπτα!
Υγεία & Ευεξία

Κοιμηθείτε με τη μέθοδο 4-7-8 σε 60 δευτερόλεπτα!

Κοιμηθείτε με τη μέθοδο 4-7-8 σε 60 δευτερόλεπτα!

Ένας νέος τρόπος για την καταπολέμηση της αϋπνίας

Ο καλός ύπνος είναι βάλσαμο για την οργανισμό, ωστόσο, ο σύγχρονος τρόπος ζωής μας στερεί αρκετές ώρες ύπνου εξαιτίας των αναρίθμητων υποχρεώσεων που τρέχουν διαρκώς.

Σαν να μην έφτανε αυτό αρκετοί είναι αυτοί που αντιμετωπίζουν διαταραχές στη βασική αυτή λειτουργία και “πέφτουν” με δυσκολία στην αγκαλιά του Μορφέα, ελαττώνοντας ακόμα περισσότερο τον χρόνο ξεκούρασής τους.

Πολλά είναι τα σκευάσματα που κυκλοφορούν για καλύτερο ύπνο κι άλλα τόσα τα άρθρα στο internet σχετικά με το πώς μπορούμε να αφήσουμε την ένταση της ημέρας και να αποφύγουμε τα στριφογυρίσματα μέχρι να μας πάρει εν τέλει ο ύπνος.

Ποια από όλες αυτές τις μεθόδους, όμως, είναι η πιο αποτελεσματική;

Την απάντηση έδωσαν οι εκατοντάδες φαν του λεγόμενου “4-7-8” που ορκίζονται πάνω στην επιτυχία της συγκεκριμένης μεθόδου, ισχυριζόμενοι ότι τους βοηθά να κοιμούνται μέσα σε μόλις ένα λεπτό!

Δεν πρόκειται για κάποιο νέο trend στο να μετράμε προβατάκια, αλλά για μια άσκηση αναπνοής βασισμένη στην ινδική yoga και τον διαλογισμό, σύμφωνα με τον δόκτωρα Andrew Weil.

Η διαδικασία έχει ως εξής:

“Εισπνέουμε από τη μύτη μετρώντας ταυτόχρονα μέχρι το τέσσερα, κρατάμε την αναπνοή μας για επτά δευτερόλεπτα και εκπνέουμε αργά από το στόμα μετρώντας μέχρι το οκτώ, επαναλαμβάνοντας τα βήματα μέχρι να αποκοιμηθούμε.

“Είναι η καλύτερη μέθοδος που έχω συναντήσει για να κοιμηθείς ακόμα και εάν ξυπνήσεις αναπάντεχα μέσα στην νύχτα, ανέφερε ο επιστήμονας σε σχετική δήλωσή του.

Η συγκεκριμένη άσκηση βοηθά αυτούς που κάνουν yoga να χαλαρώνουν και να κοιμηθούν πιο εύκολα, ενώ τη χρησιμοποιούν και για να “αποτινάσσουν” από πάνω τους το άγχος και το στρες μιας δύσκολης μέρας.

Χειρίζοντας την αναπνοή κατά αυτόν τον τρόπο, ο παλμός της καρδιάς αναγκάζεται να επιβραδύνει και στη συνέχεια ολόκληρο το σώμα “τραβά” χειρόφρενο, δημιουργώντας ένα αίσθημα ηρεμίας.

Πηγή: Body & Soul