Πώς θα μυρίσει το σπίτι σας Χριστούγεννα;
Υγεία & Ευεξία

Πώς θα μυρίσει το σπίτι σας Χριστούγεννα;

Πώς θα μυρίσει το σπίτι σας Χριστούγεννα;

Μελομακάρονα και κουραμπιέδες είναι ο πρώτος και ο πιο θελκτικός τρόπος να μυρίσει το σπίτι Χριστούγεννα. Υπάρχουν όμως δύο μειονεκτήματα: δεν μπορείτε να ψήνετε κάθε μέρα και τα δύο και δεύτερον, το άρωμά τους δεν διαρκεί για πολύ! Τι μπορείτε να κάνετε, λοιπόν, εάν θέλετε το σπίτι σας να μυρίζει όμορφα;

Υπάρχουν υπέροχες συνταγές και τρόποι και να δημιουργήσετε μια όμορφη ατμόσφαιρα στο σπίτι ειδικά όταν έχετε καλεσμένους αλλά και να δώσετε ένα boost στην ευεξία σας με τα ευεργετικά αρώματα υλικών που είναι πολύ εύκολο να βρείτε. Τι σας προτείνουμε; Τρεις απλές αλλά εξαιρετικά αρωματικές ιδέες!

Μήλο και γαρύφαλλο

Σε μία μέτρια κατσαρόλα βάλτε ένα μήλο στα τέσσερα, τη φλούδα ενός πορτοκαλιού, 15 γαρύφαλλα και δύο sticks κανέλας. Σκεπάστε τα με νερό και βάλτε τα στη φωτιά να πάρουν την πρώτη βράση. Αμέσως κατεβάστε τη φωτιά στο πιο χαμηλό και αφήστε να βράζει η κατσαρόλα μέχρι να εξατμιστεί το νερό. Οι ατμοί θα δώσουν άρωμα στο σπίτι σας. Εάν θέλετε, μετά την πρώτη βράση μπορείτε να βάλετε την κατσαρόλα πάνω στο τζάκι ή στο καλοριφέρ για να διατηρείται ζεστό το νερό και να αναδύει για πολύ περισσότερη ώρα το άρωμά του χωρίς να κινδυνεύετε να κάψετε την κατσαρόλα.

Μανταρίνι, κανέλα και cranberries

Πάλι σε μία κατσαρόλα βάζετε:

  • 3-4μεγάλα sticks κανέλας
  • δυο τρία μανταρίνια κομμένα στη μέση
  • ένα κλαδάκι μανταρινιάς με τα φύλλα του
  • μια χούφτα cranberries (είναι κατάλληλα και τα κατεψυγμένα)
  • ένα κομματάκι έλατο
  • ένα stick βανίλιας
  • δύο κομμάτια φρέσκο τζίντζερ
  • μερικά γαρύφαλλα
  • μηλόξυδο όσο να τα καλύψει

Τα αφήνετε να βράσουν και μετά χαμηλώνετε τη φωτιά. Όπως και στο προηγούμενο μίγμα, μπορείτε να το βάλετε πάνω σε τζάκι ή καλοριφέρ για να βγάλει τα αρώματά του. Αρκεί η κατσαρόλα να μην έχει πλαστικά μέρη που καίγονται!

Δεντρολίβανο και λεμόνι

Μια εξαιρετική ιδέα, κατάλληλη και για δώρο, είναι βαζάκια με φρέσκα υλικά ποτ πουρί. Τα υλικά που λατρέψαμε είναι λεμόνι, sticks κανέλας και φρέσκο δεντρολίβανο. Βάζετε όλα τα υλικά σε γυάλινα βαζάκια που να τα χωράνε και αυτά μπορείτε να τα αφήσετε ανοιχτά πάνω στο τζάκι όλο το χρόνο. Το δεντρολίβανο και το λεμόνι από τη θερμότητα θα μαραθούν μέχρι να ξεραθούν αναδύοντας τα αιθέρια έλαιά τους.