ΕΡΤ: Αλλαγές στη δημόσια ραδιοτηλεόραση
Τηλεόραση

ΕΡΤ: Αλλαγές στη δημόσια ραδιοτηλεόραση

ΕΡΤ: Αλλαγές στη δημόσια ραδιοτηλεόραση

Τις παραιτήσεις του διευθύνοντος συμβούλου της ΕΡΤ, Βασίλη Κωστόπουλου, όσο και του αναπληρωτή διευθύνοντος συμβούλου, Γιώργου Θαλασσινού, ζήτησε ο υφυπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης Λευτέρης Κρέτσος. Σύμφωνα με το Αθηναϊκό πρακτορείο (ΑΠΕ-ΜΠΕ) που επικαλείται πηγές του υφυπουργού, τα δύο κορυφαία στελέχη της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης “δεν ήταν σε θέση να συνεργαστούν αρμονικά”.  Ο υφυπουργός διαμήνυσε μάλιστα παρά την αναταραχή ότι “η ΕΡΤ συνεχίζει την καλή της πορεία”.

Ο υφυπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Λευτέρης Κρέτσος-EUROKINISSI

Ο υφυπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Λευτέρης Κρέτσος-EUROKINISSI

Το πρωί της Παρασκευής, σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό Open, ο υπουργός ΨΗΠΤΕ, Νίκος Παππάς, ανέφερε ότι “υπάρχει ένας θόρυβος που είναι αναντίστοιχος της προσπάθειας που γίνεται και πρέπει να ληφθούν μέτρα για να υπερβούμε την κατάσταση”. Σύντομα το Υπουργείο θα προκηρύξει τις δύο θέσεις ώστε να βρει τους αντικαταστάτες τους.

Σκληρή ανακοίνωση της ΠΟΕΣΥ και της ΕΣΗΕΑ

Της πρωτοβουλίας Κρέτσου είχε προηγηθεί μία σκληρή ανακοίνωση από τα συνδικαλιστικά σωματεία των δημοσιογράφων, ΠΟΕΣΥ και ΕΣΗΕΑ, που επιτίθενται κατά του Βασίλη Κωστόπουλου. Στην ανακοίνωση, τα σωματεία καταγγέλλουν “την αλλοίωση της δημοσιογραφικής φυσιογνωμίας της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης με την τοποθέτηση από τον Διευθύνοντα Σύμβουλο κ. Βασίλη Κωστόπουλο στη θέση των προϊσταμένων των περιφερειακών σταθμών ΕΡΤ, προσώπων που ουδεμία σχέση έχουν με το επάγγελμα του δημοσιογράφου. Η κίνηση αυτή του Διευθύνοντος Συμβούλου, που πρόσφατα ανέλαβε και τα καθήκοντα γενικού Συντονιστή του τομέα Ειδήσεων της γενικής Δ/νσης Ενημέρωσης της ΕΡΤ, έρχεται σε ευθεία αντίθεση με την προσωπική δέσμευση στην οποία είχε προβεί σε συνάντηση με εκπροσώπους των Δημοσιογραφικών Ενώσεων με αφορμή τα προβλήματα λειτουργίας των Περιφερειακών Σταθμών”.

Στην ίδια ανακοίνωση γίνεται λόγος για “έωλες και σκιώδεις διαδικασίες, συμφωνίες κάτω από το τραπέζι, αποκλεισμούς και εξοστρακισμούς ικανών στελεχών και –κυρίως- έλλειψη στρατηγικού οράματος για την ΕΡΤ”  που όπως τονίζουν τα σωματεία θα οδηγήσουν τη Δημόσια Ραδιοτηλεόραση “στην απίσχνανση και τελικά απαξίωση του ρόλου της, με την τεράστια ευθύνη που αυτό συνεπάγεται για τους διοικούντες”.