Απεργία στο Χόλιγουντ: Ποια πασίγνωστη ηθοποιός την οργάνωσε και πρωτοστατεί;
Τηλεόραση

Απεργία στο Χόλιγουντ: Ποια πασίγνωστη ηθοποιός την οργάνωσε και πρωτοστατεί;

Απεργία στο Χόλιγουντ: Ποια πασίγνωστη ηθοποιός την οργάνωσε και πρωτοστατεί;

Δημοφιλής, αγαπητή, δημιούργησε μία από τις πιο πετυχημένες σειρές και περσόνες στην αμερικανική τηλεόραση

Ένα όνομα φιγουράρει πίσω από τη μεγαλύτερη ίσως απεργία στο Χόλιγουντ εδώ και δεκαετίες. Ο λόγος για την πρόεδρο του σωματείου ηθοποιών, SAG AFTRA, Fran Drescher (Φραν Ντρέσερ).

Και αν το όνομα από μόνο του δεν σας λέει τίποτα, τότε η σειρά «Η νταντά» -που τα επεισόδιά της ακόμα προβάλλονται σε επανάληψη στην Ελλάδα- θα σας λέει πολλά.

Η γνωστή και ως «Νταντά», λοιπόν, που πριν από λίγα χρόνια εκλέχτηκε πρόεδρος του σωματείου των επαγγελματιών ηθοποιών είναι η γυναίκα που με τους πύρινους λόγους της ξεσήκωσε ένα από τα μεγαλύτερα αμερικανικά εργατικά σωματεία σε μια πρωτοφανή απεργιακή κινητοποίηση.

20  και κάτι χρόνια μετά το τέλος της σειράς που την έκανε πασίγνωστη και εκτός Αμερικής, η Drescher κατάφερε με ομόφωνη απόφαση του σωματείου να κινητοποιήσει τη βαριά βιομηχανία του Χόλιγουντ διεκδικώντας καλύτερες αμοιβές αλλά κυρίως προσπαθώντας να διαφυλάξει τα δικαιώματα των ηθοποιών κόντρα στην τεχνητή νοημοσύνη.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη SAG-AFTRA (@sagaftra)

«Αν δεν σταθούμε όρθιοι αυτή τη στιγμή, θα έχουμε όλοι πρόβλημα. Όλοι θα κινδυνεύσουμε να αντικατασταθούμε από μηχανές», τόνισε σε δραματικό τόνο στην πρες κόνφερανς που έδωσε για τα ΜΜΕ ανακοινώνοντας την απεργία.

«Πώς λένε για φτώχεια και τα σκορπούν αριστερά και δεξιά, δίνοντας εκατομμύρια δολάρια σε διευθύνοντες συμβούλους; Είναι αηδιαστικό, ντροπή τους! Στέκονται στη λάθος πλευρά της ιστορίας» είπε η ηθοποιός.

Διαβάστε ακόμα:

Απεργία στο Χόλιγουντ: Το καστ αποχώρησε από την πρεμιέρα του Oppenheimer