Δημήτρης Παπανώτας: «Κόπηκε» από το ευρωψηφοδέλτιο με απόφαση Κασσελάκη – Η πρώτη του αντίδραση
Τηλεόραση

Δημήτρης Παπανώτας: «Κόπηκε» από το ευρωψηφοδέλτιο με απόφαση Κασσελάκη – Η πρώτη του αντίδραση

Δημήτρης Παπανώτας: «Κόπηκε» από το ευρωψηφοδέλτιο με απόφαση Κασσελάκη – Η πρώτη του αντίδραση

Εκτός έθεσε τον δημοσιογράφο ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ - «Δεν θέλουν τη βοήθειά μου; Δεν πειράζει»

Εκτός ευρωψηφοδελτίου παρότι ψηφίστηκε από τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται πλέον ο Δημήτρης Παπανώτας με απόφαση του προέδρου, Στέφανου Κασσελάκη σε ανακοίνωση που εξέδωσε.

Ο δημοσιογράφος βρέθηκε στο στόχαστρο με αφορμή παλιότερες δηλώσεις του για τις κακοποιήσεις γυναικών για τις οποίες έδωσε διευκρινίσεις.

Όπως έγραψε στο Twitter:

«Σέβομαι απόλυτα τις αποφάσεις των μελών και φίλων του ΣΥΡΙΖΑ που -για πρώτη φορά, με δική μου δέσμευση- επέλεξαν οι ίδιοι τους υποψήφιους ευρωβουλευτές μας. Όμως υπάρχουν περιπτώσεις που ο Πρόεδρος πρέπει να παρέμβει για να μη «φορτώσει» ευθύνες αλλού νίπτοντας τας χείρας του.

Ειδικά επειδή οι γυναίκες, δυστυχώς, ακόμη υφίστανται πολλαπλές διακρίσεις, ανισότητες και έμφυλη βία. Με λύπη αναγκάζομαι να εξαιρέσω από το Ευρωψηφοδέλτιο τον Δημήτρη Παπανώτα. Γνωρίζω ότι εξέδωσε διορθωτική ανακοίνωση, όμως το θέμα στο οποίο αναφέρθηκε είναι ιδιαίτερα ευαίσθητο και δε χωρεί συζήτηση. Ιδίως για το κόμμα που έχει προμετωπίδα του τα ανθρώπινα δικαιώματα και την ισότητα».

Στο Tlive προβλήθηκε και η δήλωση της Σοφίας Μπεκατώρου που εγκάλεσε το κόμμα να πάρει τη σωστή απόφαση για το μέλλον Παπανώτα μετά τη δημοσιοποίηση παλαιότερων δηλώσεών του.

Ο ίδιος πάντως μίλησε στο Tlive και όπως ανέφερε η Τατιάνα Στεφανίδου «ο Κασσελάκης απέπεμψε τον Παπανώτα λόγω Μπεκατώρου».

Ο Δημήτρης Παπανώτας μάλιστα θεωρεί αντιδεοντολογική αυτή την αντιπαλότητα και θα προτιμούσε να γίνει μια δημόσια συζήτηση με τη Σοφία Μπεκατώρου.

«Μεγάλη νίκη που κατήγαγε η ΝΔ και ο Άδωνις Γεωργιάδης και ειλικρινά λυπάμαι. Από την άλλη χαίρομαι όταν οι συνθήκες δεν είναι πρέπουσες να το μαθαίνεις νωρίς. Μου είπαν να μην παραιτηθώ όταν μίλησα με υψηλά ιστάμενα πρόσωπα στο κόμμα. Δεν θέλουν τη βοήθειά μου; Δεν πειράζει, είναι προσβολή στο πρόσωπο όλων όσων δεν πήγαν στην παραλία και ήρθαν να ψηφίσουν.

Πρόσωπα του ΣΥΡΙΖΑ είπαν θα είναι δίπλα μου αλλά δεν βλέπω να συμβαίνει κάτι τέτοιο».

Διαβάστε ακόμη:

Δημήτρης Παπανώτας: «Από πού προκύπτει ότι είμαι μισογύνης; Από την κοπτοραπτική μιας δήλωσης;»