Μαριάννα Βαρδινογιάννη: «Δέχτηκα μεγάλη αμφισβήτηση αλλά ακούω μόνο την καρδιά μου»
Τηλεόραση

Μαριάννα Βαρδινογιάννη: «Δέχτηκα μεγάλη αμφισβήτηση αλλά ακούω μόνο την καρδιά μου»

Μαριάννα Βαρδινογιάννη: «Δέχτηκα μεγάλη αμφισβήτηση αλλά ακούω μόνο την καρδιά μου»

Η μεγάλη ευεργέτιδα είχε αναφερθεί στην αμφισβήτηση που είχε δεχτεί όταν είχε πρωτοξεκινήσει να ασχολείται με το όραμα της ΕΛΠΙΔΑΣ

Τεράστια η παρακαταθήκη που άφησε πίσω της η Μαριάννα Βαρδινογιάννη, η γυναίκα που έκανε σκοπό της ζωής της την προσφορά.

Η πρέσβειρα Καλής Θέλησης της UNESCO αφιερώθηκε στη φιλανθρωπία και άνοιξε την αγκαλιά της στα παιδιά με καρκίνο μέσα από την ΕΛΠΙΔΑ.

Στάθηκε δίπλα τους σαν δεύτερη μητέρα και με τη στήριξή της πολλά από αυτά κέρδισαν τη μάχη για τη ζωή.

Η μεγάλη Ελληνίδα, που έφυγε από τη ζωή στα 80 της χρόνια, σπάνια έδινε συνεντεύξεις, καθώς σκοπός της δεν ήταν η προβολή. Κρατούσε χαμηλό προφίλ στη ζωή της και οι δημόσιες εμφανίσεις της ήταν επιλεκτικές.

Σε μία από τις σπάνιες συνεντεύξεις της βρέθηκε στην εκπομπή «Τετ α τετ» με τον Τάσο Τρύφωνος και μίλησε για το έργο της αλλά και την αμφισβήτηση που εισέπραξε στο ξεκίνημα της ΕΛΠΙΔΑΣ.

«Υπήρξε μεγάλη αμφισβήτηση για τα κίνητρά μου. Εκείνη την εποχή που ξεκινήσαμε όχι μόνο εγώ αλλά και το όλο το διοικητικό της ΕΛΠΙΔΑΣ ήμασταν νεαρές κοπέλες και μας αμφισβήτησαν έντονα και είπαν ότι “οι κυρίες αυτές το κάνουν για χόμπι” αλλά τελικά ήταν πολύ λανθασμένη αυτή η σκέψη. Δεν με αφορά τι λένε οι άλλοι, ακούω μόνο την καρδιά μου. Τίποτα δεν συγκρίνεται με την αγκαλιά και το χαμόγελο ενός παιδιού που γίνεται καλά».

«Όταν ξεκίνησα να είμαι κοντά στα παιδιά μπορούσε να περάσει και μία εβδομάδα να μην μπορώ να κοιμηθώ και να σκέφτομαι τα μάτια του παιδιού και της μητέρας και ζητούσαν να βοηθήσω. Αλλά σκέφτηκα ότι δεν έπρεπε να το βάλω κάτω, και είπα αν δεν βοηθήσω εγώ θα δω πολλά μάτια άλλα δακρυσμένα».

Διαβάστε επίσης

Μαριάννα Βαρδινογιάννη: «Το μόνο που ζήτησα από τον Θεό ήταν να έχω μια αγαπημένη οικογένεια»

Μαριάννα Βαρδινογιάννη: Όταν έστρεψε τα φώτα στην Ελλάδα με τη επίδειξη της Μαίρης Κατράντζου στο Σούνιο

Μαριάννα Βαρδινογιάννη: Το μάθημα αγάπης στην τελευταία της τηλεοπτική συνέντευξη στη Ζήνα Κουτσελίνη