Άκης Πετρετζίκης: «Για μένα το να μαγειρεύω στην τηλεόραση είναι κοινωνικό έργο»
Νέα

Άκης Πετρετζίκης: «Για μένα το να μαγειρεύω στην τηλεόραση είναι κοινωνικό έργο»

Άκης Πετρετζίκης: «Για μένα το να μαγειρεύω στην τηλεόραση είναι κοινωνικό έργο»

Ο γνωστός σεφ μίλησε για τη διατροφή που ακολουθεί η οικογένειά του στο σπίτι αποκαλύπτοντας τα φαγητά που του μαγειρεύει η αγαπημένη του, Κωνσταντίνα

Στην εκπομπή «Καλύτερα δε γίνεται» βρέθηκε ο Άκης Πετρετζίκης σε μία σπάνια τηλεοπτική εμφάνιση καθώς δεν συνηθίζει να δίνει συνεντεύξεις.

Μίλησε για τις διατροφικές συνήθειες της οικογένειάς του αλλά και το τι σημαίνει για εκείνον το να μαγειρεύει στην τηλεόραση.

Στο σπίτι αποφεύγει να μαγειρεύει ο ίδιος εκτός κι αν πρόκειται για την αγαπημένη του και τον μικρό τους άγγελο, γιατί ο ίδιος βρίσκεται σε αυστηρό πρόγραμμα διατροφής.

«Η Κωνσταντίνα μου ετοιμάζει κοτόπουλο, μοσχάρι στο σπίτι. Εγώ μαγειρεύω για την Κωνσταντίνα. Είναι τυχερός άνθρωπος, ο οργανισμός της δεν υπάρχει. Τρώει δύο πιτόγυρα και εγώ τα ασπράδια αβγών».

Μιλώντας για την εκπομπή του και την τηλεοπτική του παρουσία εξήγησε ότι το νόημα που της δίνει ξεφεύγει από τη ματαιοδοξία.

«Για μένα από την πρώτη στιγμή που ξεκίνησα να μαγειρεύω στην τηλεόραση είναι κοινωνικό έργο. Δίνω τη δυνατότητα σε όλον τον κόσμο να μαγειρέψει και θέλω αν δώσει κάποιος 5€ στο σούπερ μάρκετ να ψωνίσει να φροντίσω να ταΐσει καλά την οικογένειά του».

«Είναι περισσότερο από μία συνταγή το να βγω εγώ στην τηλεόραση. Από τη στιγμή που θα μαγειρέψω εγώ φακές και ένας που μένει στην Κηφισιά, στη Γλυφάδα, στην Κυψέλη, στα Πατήσια εκείνη τη μέρα θα φάνε όλοι φακές, για εμένα έστω και για μισή ώρα στα δικά μου τα μάτια είναι όλοι ίσοι. Επειδή με ανησυχούσε η κοινωνική ανισότητα μπορώ έστω και για μισή ώρα να το ισορροπήσω. Δεν έχει να κάνει με το πόσα χρήματα έχεις να μαγειρέψεις γιατί ποτέ δεν φτιάχνω φιλέτα».

Τι είπε για το MasterChef;

«Το MasterChef μου έδωσε το βήμα να βγω στην τηλεόραση και να κάνω όσα έκανα».