Άρια Αγάτσα: « Άκουγα συνέχεια “τι δουλειά έχει αυτή εδώ; Δεν πάει να πλύνει κανένα πιάτο;”»
Νέα

Άρια Αγάτσα: « Άκουγα συνέχεια “τι δουλειά έχει αυτή εδώ; Δεν πάει να πλύνει κανένα πιάτο;”»

Άρια Αγάτσα: « Άκουγα συνέχεια “τι δουλειά έχει αυτή εδώ; Δεν πάει να πλύνει κανένα πιάτο;”»

Η γνωστή αθλητικογράφος και αντιπρόεδρος της ΕΣΗΕΑ αποκάλυψε τις δυσκολίες στην αρχή της καριέρας της αλλά και τι ομάδα είναι!

Η Άρια Αγάτσα ήταν καλεσμένη του Γρηγόρη Αρναούτογλου. Η γνωστή αθλητικογράφος και μετέπειτα βουλευτής μίλησε στο The 2night Show για τις δυσκολίες να γίνει αποδεκτή στον ανδροκρατούμενο χώρο της.

«Ήμουν από τις πρώτες γυναίκες που ασχολήθηκαν με το αθλητικό ρεπορτάζ.  Άκουγα συνέχεια “τι δουλειά έχει αυτή εδώ; Δεν πάει να πλύνει κανένα πιάτο;”.  Ασχολήθηκα με το αθλητικό ρεπορτάζ γιατί καταρχήν ήμουν αθλήτρια. Στην αρχή της καριέρας μου είχαν μια δυσπιστία για το τι ξέρω. Δούλευα διπλά και τριπλά για να βρω τα πατήματά μου. Στην αρχή μου έδιναν να πηγαίνω στα γήπεδα μέχρι που είπα να πάω να πάρω συνεντεύξεις. Πήρα από τον Σαραβάκο που μιλούσε δύσκολα, από τον Στέλιο Μανωλά που μιλούσε ακόμα πιο δύσκολα και έγιναν πρωτοσέλιδα.  Έκλεινα τα αυτιά μου και κοιτούσα μπροστά στις δύσκολες καταστάσεις. Έχω νιώσει αρκετές φορές ότι ίσως δεν αντέχω να συνεχίσω».

«Η πολιτική μπήκε στη ζωή μου γιατί μεγάλωσα σε ένα σπίτι που όλοι προσέφεραν στα κοινά άδολα

«Εξελέγην βουλευτής με το ΠΑΣΟΚ το 2009. Εκείνη την εποχή έγινε ένας τεκτονικός σεισμός στην πολιτική στην Ελλάδα. Δεν μετακινήθηκα εγώ.Θεώρησα ότι μπορούσα να εκφραστώ με μία άλλη συνθήκη. Τότε ξένισε. Εξάντλησα και την τελευταία μέρα της θητείας μου ως βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και μετά αξιοποίησα μια πρόταση που μου έγινε και πήγα στη ΝΔ. Δεν μετάνιωσα» είπε για την μεταπήδησή της από το ΠΑΣΟΚ στη ΝΔ.

«Στην παρούσα φάση είμαι εκλεγμένη στην ΕΣΗΕΑ και έχω βρει εκεί έναν δρόμο να εκφράζομαι» είπε ως αντιπρόεδρος του οργάνου των Συντακτών.

Τα 3 πιο σημαντικά προβλήματα για τους δημοσιογράφους κατά την ίδια είναι: «Η ανεργία. Με τον κορονοϊό τα πράγματα έγιναν δύσκολα ειδικά στις αθλητικές εφημερίδες. Δεύτερον, υπάρχει ένα θέμα αναξιοπιστίας προς τον ρόλο των δημοσιογράφων και είναι άδικο. Λίγοι δεν κάνουν καλά τη δουλειά τους και δεν επιτρέπεται να αμαυρώνουν τον χώρο. Το τρίτο είναι οι συνθήκες εργασίας που σε πολλές περιπτώσεις δεν είναι αυτές που πρέπει για να κάνουν σωστά τη δουλειά τους οι συνάδελφοι».

«Έχουμε πάρα πολλά κρούσματα γιατί οι δημοσιογράφοι βγαίνουν έξω για το ρεπορτάζ όμως στάθηκαν όρθιοι» συμπλήρωσε.

«Ο δημοσιογράφος πρέπει να φροντίζει να μην γνωρίζει ο κόσμος τι ομάδα είναι» αλλά αποκάλυψε ότι εκείνη είναι Παναθηναϊκός, κάτι που δεν γνωρίζει πολύς κόσμος.

«Γίνεται μια πάρα πολύ σοβαρή προσπάθεια στην ΕΡΤ, βλέπουμε πολύ ωραίες σειρές και εκπομπές. Η ΕΡΤ με τον καλύτερο τρόπο μπορεί να υποστηρίξει πολύ μεγάλα γεγονότα όπως τους Ολυμπιακούς. Δεν πρέπει το πρώτο πράγμα που κοιτάμε να είναι η τηλεθέαση» τόνισε.

https://streamable.com/ofdvcn