Έλενα Κατρίτση: Επανέρχεται στη μικρή οθόνη με αφιέρωμα στον Άκη Πάνου
Νέα

Έλενα Κατρίτση: Επανέρχεται στη μικρή οθόνη με αφιέρωμα στον Άκη Πάνου

Έλενα Κατρίτση: Επανέρχεται στη μικρή οθόνη με αφιέρωμα στον Άκη Πάνου

Την 1η Δεκεμβρίου στις 16.00 ξεκινά στην κρατική τηλεόραση ο νέος κύκλος εκπομπών της Έλενας Κατρίτση, το “Προσωπικά”.

Η ομάδα της ετοίμασε ένα αφιέρωμα στον Άκη Πάνου.

Υπήρξε ένας από τους κορυφαίους τραγουδοποιούς του λαϊκού τραγουδιού.

Ο ίδιος, χαρακτήριζε τον εαυτό του «αυθεντικό ρεμπέτη» κι «εθελοντή αλήτη». Δεν του άρεσε η δημοσιότητα, δεν έδινε συχνά συνεντεύξεις.

Δύσκολος κι απόλυτος σε αυτά που πίστευε αλλά αληθινός, αυθεντικός και εξαιρετικά ευαίσθητος.

Ο γιος του, Ευάγγελος Πάνου, μιλάει στην Έλενα Κατρίτση πρώτη φορά για τον πατέρα του και θυμάται τις πιο δύσκολες στιγμές της ζωής του, που ήταν η τελευταία τους συνάντηση στο νοσοκομείο και η απώλεια του αδερφού του, 9 χρόνια μετά, την ίδια μέρα με τον πατέρα τους.

Περιγράφει άγνωστες στιγμές της ζωής του και αναφέρει τους λόγους για τους οποίους η οικογένεια, μετά το τραγικό περιστατικό που συνέβη στην Ξάνθη, αναγκάστηκε να μετακομίσει στην Κρήτη.

Η σύζυγος του Άκη Πάνου, Άννα Μπακιρτζή-Πάνου, αποκαλύπτει σημαντικές πτυχές της σχέσης τους, όπως τους λόγους που τους ανάγκασαν να μετακομίσουν στην Ξάνθη.

Εξηγεί γιατί ο Άκης Πάνου δεν έκανε ποτέ αυτό που πραγματικά ήθελε και υποστηρίζει ότι άνθρωπος σαν κι αυτόν, δεν πρόκειται να ξαναγεννηθεί.

Στην εκπομπή μίλησε ο Γιώργος Χρονάς, εκδότης, ποιητής και συγγραφέας, θυμάται την τελευταία τους συνάντηση στο νοσοκομείο και τη φράση «την έκανα λαχείο» που έμεινε χαραγμένη στο μυαλό του.

Ο δημοσιογράφος, Γιώργος Κοντογιάννης, τονίζει τη μεγάλη αξία του ως στιχουργού και μουσικοσυνθέτη και διηγείται περιστατικά από την ζωή του, όπως την συνάντηση με τον Μάνο Χατζιδάκι.

Ο Μανώλης Μητσιάς θυμάται πώς γράφτηκε ο «Τρελός» μέσα στην κλινική και ο ιδιοκτήτης του νυχτερινού κέντρου «Επειγόντως», Βασίλης Σαλούστρος, περιγράφει πώς έστησε τους τραγουδιστές πίσω από τους μουσικούς, πράγμα πρωτόγνωρο για την εποχή.

Ο δημοσιογράφος, μουσικός παραγωγός και συγγραφέας, Στέλιος Ελληνιάδης –ένας από τους τρεις βασικούς μάρτυρες υπεράσπισης στη δίκη του Άκη Πάνου για τον φόνο του συντρόφου της κόρης του- μιλάει για όλα όσα έγιναν πριν και μετά το τραγικό περιστατικό, τον τρόπο με τον οποίο αντιμετώπισε τα ισόβια αλλά και για τα όνειρά του, που έμειναν ανεκπλήρωτα.