Φώτης Μεταξόπουλος: «Χόρευα με τη Ρένα Βλαχοπούλου και από κάτω η Κατίνα Παξινού τη μούντζωνε από τα γέλια»
Νέα

Φώτης Μεταξόπουλος: «Χόρευα με τη Ρένα Βλαχοπούλου και από κάτω η Κατίνα Παξινού τη μούντζωνε από τα γέλια»

Φώτης Μεταξόπουλος: «Χόρευα με τη Ρένα Βλαχοπούλου και από κάτω η Κατίνα Παξινού τη μούντζωνε από τα γέλια»

Ο γνωστός χορευτής και χορογράφος θυμήθηκε ιστορίες από τη μυθική του καριέρα στο «Στούντιο 4»

Ένα όνομα, μία ιστορία ολόκληρη στον χορό. Ο Φώτης Μεταξόπουλος λέει πως άρχισε να χορεύει από την κοιλιά της μαμάς του και όλοι εμείς μπορούμε εύκολα να τον πιστέψουμε κάνοντας μία αναδρομή στην υπέρλαμπρη καριέρα του που έφτασε από νωρίς στο απόγειο.

Ο γνωστός χορευτής και χορογράφος από μικρός είχε το όνειρο να γίνει ο πρώτος χορευτής στην ελληνική σκηνή. Και το κατάφερε.

Αγαπήθηκε ιδιαίτερα για τις εντυπωσιακές χορογραφίες του στις παλιές ταινίες που άφησαν το δικό τους αποτύπωμα στον ελληνικό κινηματογράφο.

Μιλώντας στο «Στούντιο 4» και τη Φανή Πλατσατούρα θυμήθηκε ιστορίες από την πορεία του και τις σημαντικές συνεργασίες που έκανε μέσα στο πέρασμα του χρόνου.

«Έχω κάνει 80 ταινίες και 150 παραστάσεις».

«Το λέω και δεν με πιστεύουν ότι με έπαιρναν το προηγούμενο βράδυ και μου έλεγαν ετοίμασε ένα χορευτικό, ήταν σαν να παράγγελναν καφέ. Αλλά έβγαινε έτσι το αποτέλεσμα διότι όλοι δουλεύαμε με πάθος».

Γνωρίστηκε με μεγάλα ονόματα της υποκριτικής, όπως τον Ορέστη Μακρή, τη Ρένα Βλαχοπούλου αλλά και την Αλίκη Βουγιουκλάκη.

«Ο Ορέστης Μακρής μου έμαθε ότι η λεπτομέρεια στο θέατρο είναι το παν».

«Χόρευα με τη Ρένα Βλαχοπούλου, ήταν λαστιχένιο το σώμα της. Θυμάμαι σε μία θεατρική παράσταση είχε έρθει η Κατίνα Παξινού από κάτω στην πρώτη σειρά. Και αρχίζω εγώ και χορεύω αργεντίνικο τανγκό, όταν όμως πιάνω τη Ρένα και τη γυρίζω ανάποδα αρχίσε και φώναζε”ωχ το νεφρό μου, ωχ το πόδι μου” και να με βρίζει. Η Παξινού από κάτω τη μούντζωνε από το γέλιο».

«Η Αλίκη δεν ήταν ούτε ηθοποιός, ούτε χορεύτρια ήταν σταρ. Δεν ήθελε δίπλα της άλλη ξανθιά».

Μέσα του νιώθει πως το ρολόι έχει σταματήσει στα 42 και δεν σκοπεύει να εγκαταλείψει τα εγκόσμια πριν από τα 120 του χρόνια.

«Δεν μπορώ να φανταστώ τον εαυτό μου ότι έχω περάσει τα 42, αισθάνομαι ότι θα φύγω στα 120. Το είπα στη Ζωζώ Σαπουντζάκη και μου λέει “γιατί βιάζεσαι;”».

Και μπορεί να ξεκίνησε με πάθος για το κλασικό μπαλέτο αλλά κατάλαβε στην πορεία πως ο χορός που τον εκφράζει και τον αντιπροσωπεύει είναι το ζεϊμπέκικο.