Μαρία Μπεκατώρου: «Έχω παρουσιάσει πρότζεκτ τα οποία δεν έβαλα στην καρδιά μου. Το τελευταίο που θα ήθελα να ξανακάνω είναι πρωινό»
Νέα

Μαρία Μπεκατώρου: «Έχω παρουσιάσει πρότζεκτ τα οποία δεν έβαλα στην καρδιά μου. Το τελευταίο που θα ήθελα να ξανακάνω είναι πρωινό»

Μαρία Μπεκατώρου: «Έχω παρουσιάσει πρότζεκτ τα οποία δεν έβαλα στην καρδιά μου. Το τελευταίο που θα ήθελα να ξανακάνω είναι πρωινό»

Κάνοντας έναν μικρό απολογισμό καριέρας δηλώνει: «Βρισκόμαστε σε έναν χώρο που έχει τα πάντα: αλήθεια, ψέμα, προβολή, φώτα, τιμιότητα αλλά και αναξιοπιστία και πισώπλατα μαχαιρώματα»

Η Μαρία Μπεκατώρου μίλησε στη Φανή Πλατσατούρα και το περιοδικό ΟΚ! που κυκλοφορεί με τα «Νέα Σαββατοκύριακο» και έκανε ένα μικρό απολογισμό καριέρας.

Σε ό,τι αφορά το The Chase, το τηλεπαιχνίδι  που παρουσιάζει αυτή τη σεζόν, αποκάλυψε ότι θα συνεχιστεί κανονικά και του χρόνου.

Τι έμαθες μεγαλώνοντας που, αν γύριζες τον χρόνο πίσω, θα έλεγες στον νεότερο εαυτό σου «αυτό δεν έπρεπε να το κάνεις»;

Τίποτα δεν θα άλλαζα. Μια χαρά τα έκανα και πολύ ωραία μου ήρθαν όλα! Ακόμη και τα λάθη που έκανα, κι αυτά ωραία ήταν και με οδήγησαν εδώ που είμαι σήμερα. Ξεκίνησα από το Τηλεάστυ, πήρα στους ώμους μου μια σημαντική τηλεοπτική εμπειρία και υπήρξαν άνθρωποι που με βοήθησαν και συνέβαλαν στο να ακολουθήσω μετά έναν άλλον δρόμο. Για τίποτα δεν έχω μετανιώσει, όχι.

Καμιά φορά κάθεσαι από περιέργεια να ξαναδείς εκείνες τις εκπομπές στο Τηλεάστυ, να τις χαζέψεις;

Να πω την αλήθεια, δεν έχω χρόνο να το κάνω αυτό. Βλέπω όμως παλιές φωτογραφίες και καμιά φορά με την κολλητή μου, την Ιφιγένεια, βλέπουμε κάνα βίντεο από τον Θέμο, που με έπαιζε τότε, και τους Ράδιο Αρβύλα. Θέλω να σου πω ότι όλοι αυτοί οι άνθρωποι με ανέδειξαν μέσα από τις εκπομπές τους και δεν με προσέβαλαν ποτέ. Δεν ένιωσα ποτέ ενοχλημένη από τα αστεία τους. Βέβαια, ίσως αυτό να συνέβη γιατί έχω κι εγώ ως άνθρωπος χιούμορ και μου άρεσε η κωμική διάσταση που έδιναν. Τους ευχαριστώ πολύ όλους!

Την εξέλιξη που έχεις σήμερα τη φανταζόσουν τότε που παρουσίαζες αυτές τις εκπομπές;

Ποτέ! Πίστευα ότι η ζωή μου, η καριέρα μου θα τελείωναν στο Τηλεάστυ. Γιατί δεν είχα στόχους για κάτι παραπάνω, ούτε ήταν το όνειρό μου με κάποιον τρόπο. Πώς να σ’ το πω αλλιώς; Δεν ψαχνόμουν, ούτε είχα ποτέ τη φιλοδοξία. Σκεφτόμουν «ωραία πλατό, ωραίες τουαλέτες και μακιγιάζ» αλλά ως όνειρο. Δεν πίστευα ότι αυτό θα γίνει πραγματικότητα. Και ευτυχώς αυτά μου ήρθαν σε μια μεγαλύτερη ηλικία που μπορούσα να τα διαχειριστώ.

Με τα χρόνια έχεις μάθει να «πουλάς» καλύτερα τον εαυτό σου, από τα συμβόλαια που θα υπογράψεις και το ποσό που θα αναγράφεται σε αυτά μέχρι το πρότζεκτ εκπομπής που θα παρουσιάσεις;

Όχι, τον εαυτό μου δεν ξέρω να τον πουλάω. Και σε αυτό παίζει ρόλο ο χαρακτήρας μου. Δεν μου αρέσει να στενοχωρώ κόσμο και όταν δένομαι συναισθηματικά με κάποιον, δύσκολα παίρνω την απόφαση να κόψω τα δεσμά. Αυτό, όμως, που έχω μάθει με τα χρόνια είναι να διαβάζω τα μηνύματα και τα σημάδια και να πηγαίνω βάσει αυτών.

Το «γερό στομάχι», που λέμε, το απέκτησες;

Όχι, ούτε αυτό! Έχω πρόβλημα με το στομάχι μου. (Γελάει.) Κακά τα ψέματα, βρισκόμαστε σε έναν χώρο που έχει τα πάντα: αλήθεια, ψέμα, προβολή, φώτα, τιμιότητα αλλά και αναξιοπιστία και πισώπλατα μαχαιρώματα.

Στο τέλος αυτής της διαδρομής τι θα ήθελες να πουν οι άνθρωποι του χώρου για σένα;

«Τι αληθινή παρουσιάστρια ήταν». Και να σου πω κάτι; Νιώθω νικήτρια που έχω καταφέρει να παραμείνω ο εαυτός μου. Δεν άλλαξα, κράτησα την αλήθεια μου.

Δεν θα ήθελες να έχεις γίνει λίγο πιο σκληρή; Να κάνεις και εσύ κάποιους ντιβισμούς ή να έχεις κάποιες απαιτήσεις που ξέρεις ότι με τον έναν ή τον άλλο τρόπο θα ικανοποιηθούν;

Γίνονται ακόμη αυτά; Ειλικρινά, δεν ξέρω ποιος τα κάνει αυτά στην Ελλάδα – εγώ δεν το έχω αντιληφθεί να συμβαίνει γύρω μου. Αστείο μου φαίνεται, αν γίνεται. Γιατί είμαστε σε μια πολύ μικρή χώρα και κάνουμε μια δουλειά που σήμερα είμαστε και αύριο δεν είμαστε.

Έχεις συμφιλιωθεί, δηλαδή, με την ιδέα ότι αύριο μπορεί για κάποιον λόγο όλο αυτό που ζεις τώρα να τελειώσει;

Κοίτα, τη δουλειά μου τη λατρεύω. Είναι το οξυγόνο μου, το έχω πει πολλές φορές. Είμαι ευτυχισμένη και ευχαριστώ τον Θεό που μου έχει δώσει την ευλογία να κάνω αυτό που αγαπώ και να ζω από αυτό. Αν τώρα σταματήσει όλο αυτό, θα ήθελα να βρω έναν τρόπο να συνεχίσω να είμαι σε αυτό τον χώρο με κάποιον τρόπο. Θα μπορούσα πολύ εύκολα να δουλέψω πίσω από τις κάμερες.

Άλλωστε η παρουσίαση είναι ένα επάγγελμα με ημερομηνία λήξης.

Πώς δεν είναι; Εννοείται! Πρέπει να υπάρχουν και οι νεότεροι στον χώρο. Απλά νομίζω ότι ακόμη αντέχουμε οι παλιότεροι.

Έχεις βάλει κάποιο ηλικιακό ταβάνι; Για παράδειγμα, «θα κάνω τηλεόραση μέχρι τα 60 μου»;

Το ταβάνι το βάζει ο κόσμος. Αυτός μας ανεβάζει, αυτός και μας κατεβάζει. Ο κόσμος και οι αντοχές μας, το σώμα μας, η εμφάνισή μας, όλα παίζουν ρόλο. Θεωρώ όμως πως ένας άνθρωπος που είναι φωτεινός, αγαπάει τη δουλειά του και τον αγαπάει και ο κόσμος, έχει μέλλον σε αυτό τον χώρο.

Έχεις παρουσιάσει πρότζεκτ τα οποία δεν έβαλες στην καρδιά σου;

Βεβαίως, για αυτό και δεν τα ξαναέκανα. Για παράδειγμα, πρωινό δεν νομίζω ότι θέλω να ξαναπαρουσιάσω. Δεν το απορρίπτω γιατί θέλω να είμαι απόλυτα σωστή –και ως επαγγελματίας και απέναντι στους τηλεθεατές που με ακολουθούν–, αλλά είναι το τελευταίο που θα ήθελα να ξανακάνω.

Για ποιον λόγο;

Γιατί δεν μου αρέσει να κρίνω και να πληγώνω ανθρώπους. Είναι έτσι ο χαρακτήρας μου. Μου αρέσει να διασκεδάζω τον κόσμο και να διασκεδάζω κι εγώ μέσα από αυτό που κάνω. Και το The Chase μου δίνει αυτή την ασφάλεια, για αυτό και εγώ είμαι τόσο χαρούμενη που παρουσιάζω αυτή την εκπομπή.