My Greece: Τα φοιτητικά χρόνια της Δέσποινας Βανδή και η μπουγάτσα – σημείο αναφοράς!
Νέα

My Greece: Τα φοιτητικά χρόνια της Δέσποινας Βανδή και η μπουγάτσα – σημείο αναφοράς!

My Greece: Τα φοιτητικά χρόνια της Δέσποινας Βανδή και η μπουγάτσα – σημείο αναφοράς!

Η Δέσποινα Βανδή ξενάγησε το τηλεοπτικό κοινό του My Greece στη Θεσσαλονίκη και δεν άφησε κανέναν παραπονεμένο!

Η φοιτητική ζωή, η μπουγάτσα, τα τρίγωνα πανοράματος, η ιστορία της πόλης, τα πεϊνιρλί αλλά κα τα χειροποίητα κουλούρια που έφτιαξε, συνέθεσαν ένα σύνολο γεμάτο μυρωδιές και γεύσεις, με φόντο τον Θερμαϊκό!

Η παρέα με τους φοιτητές

«Θεσσαλονίκη, μια λέξη, χίλιες εικόνες» είπε η Δέσποινα Βανδή για να περιγράψει απλά τη συμπρωτεύουσα.

Ως φοιτήτρια της Φιλοσοφικής, η παρουσιάστρια μπήκε στο αμφιθέατρο του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου, εκεί όπου έζησε τα φοιτητικά της χρόνια.

Παρέα με φοιτητές της δημοσιογραφίας θυμήθηκε τα παλιά και αποκάλυψε ότι το πρώτο πράγμα που αγάπησε στην πόλη, σε ηλικία 18 ετών, ήταν τα πολλά μαγαζάκια για φαγητό.

Τα μυστικά της μπουγάτσας

Η «Αθηνά» το μπουγατσατζίδικο που κρατά δεκαετίες στη Θεσσαλονίκη ήταν σημείο αναφοράς για τη Δέσποινα Βανδή και ο κυρ Λευτέρης, ήταν ο άνθρωπος που τάιζε την τραγουδίστρια τα ξημερώματα, όταν ξεκίνησε να τραγουδά σε νυχτερινά κέντρα.

Πλέον, την επιχείρηση έχει αναλάβει ο γιος του, οποίος έχει εμπλουτίσει το… μενού με μπουγάτσα γεμισμένη με σοκολάτα, την οποία η Δέσποινα δοκίμασε.

Ο Άγιος Δημήτριος, το Γεντί Κουλέ και η Ροτόντα

Ο πολιούχος της πόλης και το στολίδι της Θεσσαλονίκης, είναι ο Άγιος Δημήτριος, ενώ το βυζαντινό κάστρο, ή αλλιώς Γεντί Κουλέ, αλλά και η Ροτόντα έχουν μακρά και πολύ ενδιαφέρουσα ιστορία.

 Η οικεία Τέλογλου

Η οικεία Τέλογλου είναι το σπίτι που επισκέφθηκε η Δέσποινα Βανδή, το οποία βρίσκεται πάνω στην πλατεία Αριστοτέλους και φιλοξενεί έργα τέχνης του ζευγαριού, τα οποία έχουν χαριστεί στο Αριτοτέλειο.

Ένας χώρος ιστορικής μνήμης, καθώς η Αλίκη Τέλογλου έζησε εκεί και μόχθησε για να φτάσει στο κοινό τους όραμα.

Τα περιβόητα τρίγωνα!

Το Πανόραμα είναι συνυφασμένο με τα γνωστά, παραδοσιακά τρίγωνα! Ο Γιώργος Ελενίδης ήταν 16-17 χρονών όταν ξεκίνησε την τέχνη και πλέον έχει φτάσει 85 και δεν τα παρατάει!

Ο κ. Γιώργος αποκάλυψε το μεγάλο μυστικό για το κρατσανιστό φύλλο που περικλείει μέσα του τη λαχταριστή κρέμα και δεν είναι άλλο από το γαλλικό βούτυρο, το οποίο είναι το καλύτερο στον κόσμο.

Το προσφυγικό πεϊνιρλί

Στην Άνω Πόλη ο χρόνος σταμάτησε και το θεατρικό σκηνικό σε πάει στην εποχή του Βυζαντίου.

Εκεί, η Δέσποινα Βανδή έφτιαξε πεϊνιρλί μαζί με τον Βαγγέλη Δρίσκα, συνταγή την οποία είχαν φέρει οι πρόσφυγες στην περιοχή.

Το Κουλούρι Θεσσαλονίκης και της… Δέσποινας!

Η Δέσποινα Βανδή θέλησε να μάθει τα μυστικά της αγαπημένης πρωινής συνήθειας των Ελλήνων και θέλησε να μοιραστεί τα δικά της, τα οποία κάνει για τα παιδιά της.

Κουλούρι Θεσσαλονίκης γεμιστό με φέτα, από τα χεράκια της λοιπόν και με το δικό του ταμπελάκι!