Νίκος Ψαρράς: «Η σεξουαλική επαφή είναι πολύ εύκολη στις μέρες μας. Γιατί πρέπει να έχεις με το ζόρι κάποιον αν δεν το θέλει;»
Νέα

Νίκος Ψαρράς: «Η σεξουαλική επαφή είναι πολύ εύκολη στις μέρες μας. Γιατί πρέπει να έχεις με το ζόρι κάποιον αν δεν το θέλει;»

Νίκος Ψαρράς: «Η σεξουαλική επαφή είναι πολύ εύκολη στις μέρες μας. Γιατί πρέπει να έχεις με το ζόρι κάποιον αν δεν το θέλει;»

Ο ηθοποιός μίλησε για το #Metoo του ελληνικού θεάτρου αλλά και για τις κομμένες σκηνές του «Καφέ της Χαράς»

Ο Νίκος Ψαρράς ήταν καλεσμένος της Ναταλίας Γερμανού και μίλησε τόσο για το περιστατικό που κατήγγειλε η Ζέτα Δούκα όσο και για το θέμα που ανέκυψε με τις κομμένες σκηνές του «Καφέ της Χαράς».

«Είμαι λίγο μαύρος σήμερα. Από τη μία στεναχωριέμαι, από την άλλη χαίρομαι γιατί όταν θα ξανανοίξουν τα θέατρα θα πάμε σε έναν άλλον χώρο. Με λυπεί βαθύτατα που ακούω σχόλια ότι έτσι είναι το ελληνικό θέατρο. Όχι, δεν είναι έτσι, όλα αυτά που ακούμε είναι η εξαίρεση στον κανόνα. Το ελληνικό θέατρο έχει υπέροχο κόσμο, ανθρώπους διαβασμένους, ασκημένους για την τέχνη τους. Εύχομαι αυτή η αρχή να γίνει παντού. H βία θα πρέπει να πάψει. Δεν αξίζει σε κανένα μας και ειδικά στα παιδιά που μεγαλώνουμε. Τους αξίζει ένας καλύτερος τρόπος» είπε αρχικά.

«Εγώ είμαι εμπλεκόμενος. Στην πρώτη καταγγελία που έγινε από τη Ζέτα Δούκα είμαι αυτόπτης μάρτυρας. Ο λόγος που δεν μίλησα και δεν μπορώ και τώρα να μιλήσω είναι ότι μπορεί να υπάρξει μία δίκη και πρέπει να είμαι αληθινός και να πω όλη την αλήθεια για όλη εκείνη τη χρονιά. Πρέπει να τελειώνουμε με αυτό το πράγμα. Ήμουν παρών όλη τη χρονιά και στο περιστατικό. Αντέδρασα όπως θα αντιδρούσα αυτή τη στιγμή αν έβλεπα εσένα και τη Ναταλία να τσακώνεστε» είπε προς τον Κώστα Τσουρό.

«Στο πέρας του χρόνου όλοι κάνουμε τις επιλογές μας και διαλέγεις με ποια θεατρική παρέα θέλεις να είσαι. Το θέμα είναι τα νέα παιδιά να έχουν τη δύναμη να έχουν αξιοπρέπεια, να σηκωθούν και να φύγουν και να μη δεχτούν τίποτα, ειδικά σεξουαλική κακοποίηση. Αν κάποιος σε κακοποιήσει σεξουαλικά, πήρε αυτό που ήθελε, γιατί να σου δώσει δουλειά. Και σε μένα έχει τύχει να νιώσω άβολα. Είχα τα κότσια να πω “κόφ’ το”. Βγήκα αλώβητος από αυτήν την ιστορία. Όλοι μας έχουμε σοκαριστεί. Υπάρχουν άνθρωποι με τους οποίους έχω παίξει και θαύμαζα, αλλά ποτέ δεν ήξερες τι έχει συμβεί πίσω από την πόρτα ενός καμαρινιού ή της κρεβατοκάμαράς τους».

Οι κομμένες σκηνές στο «Καφέ της Χαράς»

Ο ηθοποιός μίλησε και για τις κομμένες σκηνές του «Καφέ της Χαράς» που ανέκυψε μετά την αναφορά της σεναριογράφου, Άννας Χατζησοφιά.

«Με το “Καφέ” έχουμε τελειώσει τα γυρίσματα τον Νοέμβρη και είναι απίστευτο το timing. Όλο αυτό με την αποπλάνηση (της Βάλιας) είναι σαν να γράφτηκε χθες. Απορώ, εγώ δεν το ήξερα, η Χατζησοφιά μου το είπε, ότι κόπηκαν κάποιες φράσεις. Δεν υπήρχε κάτι για να κοπεί. Βέβαια οι ιθύνοντες του εκάστοτε καναλιού ξέρουν καλύτερα. Εγώ το είδα στο web. Έχει συνέχεια η σκηνή στο επόμενο επεισόδιο, οπότε δεν ξέρω αν θα αφαιρεθούν και εκεί σκηνές. Εγώ το μόνο που έλεγα είναι “τα ‘θελες”. Αυτό λένε δυστυχώς αυτοί που πειράζουν. Το θύμα είναι σαν να το θέλει. Αυτό δεν πρέπει να τρομάζει κανέναν. Ίσα ίσα που πρέπει να παιδιά να ξέρουν ότι έτσι μιλάνε αυτοί οι άνθρωποι. Καλά κάνουν και το βλέπουν τα παιδιά για να ξέρουν πώς πλησιάζουν αυτά τα τομάρια. Δεν σε προκαλεί ο άλλος αν το δικό σου μυαλό δεν είναι άρρωστο. Η σεξουαλική επαφή είναι πάρα πολύ εύκολη στις μέρες μας. Γιατί πρέπει να έχεις με το ζόρι κάποιον άνθρωπο αν δεν το θέλει;» είπε χαρακτηριστικά.