«Πρόσωπα»: Η Βάσω Καζαντζίδη περιγράφει το χρονικό της γνωριμίας του Στέλιου Καζαντζίδη με τη Μαρινέλλα
Νέα

«Πρόσωπα»: Η Βάσω Καζαντζίδη περιγράφει το χρονικό της γνωριμίας του Στέλιου Καζαντζίδη με τη Μαρινέλλα

«Πρόσωπα»: Η Βάσω Καζαντζίδη περιγράφει το χρονικό της γνωριμίας του Στέλιου Καζαντζίδη με τη Μαρινέλλα

Αφιέρωμα στον σπουδαίο και αξέχαστο βάρδο της λαϊκής σκηνής, τον Στέλιο Καζαντζίδη, παρουσίασε ο Χρίστος Βασιλόπουλος στα «Πρόσωπα» της ΕΡΤ ξετυλίγοντας το νήμα της ζωής αλλά και της καλλιτεχνικής διαδρομής του.

Ο Στέλιος Καζαντζίδης υπήρξε ένας λαϊκός θρύλος που τραγούδησε τα βάσανα της φτωχολογιάς και τον πόνο της ξενιτιάς όντας ο ίδιος παιδί των προσφύγων της Μικρασιατικής Καταστροφής που γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Νέα Ιωνία.

Από παιδί έζησε μεγάλες τραγωδίες καθώς είδε τον πατέρα του να ξυλοκοπείται μέχρι θανάτου και να ξεψυχάει λόγω των πολιτικών του πεποιθήσεων.

Η κατοχή και ο εμφύλιος διαμόρφωσαν το χαρακτήρα του, όπως η βιοπάλη για την επιβίωση και μόνο.

Η στρατιωτική του θητεία ήταν ένας εφιάλτης καθώς βρέθηκε στις φυλακές της Μακρονήσου επειδή αρνήθηκε να γνωρίσει τον διοικητή του στην γοητευτική ξαδέλφη της Καίτης Γκρέυ.

Κατηγορήθηκε για χρήση χασίς και παρά τις προσπάθειες των ανθρώπων της δισκογραφικής εταιρείας Κολούμπια, βρέθηκε έγκλειστος.

Οι μεταθέσεις σε τάγματα ανεπιθύμητων, παραλίγο να του κοστίσουν δύο φορές τη ζωή του.

Η εκπομπή κατέγραψε πώς ξέφυγε από τα ταβερνάκια και έφθασε στην κορυφή της δισκογραφίας.

Η αρχή έγινε με τον Βασίλη Τσιτσάνη, αλλά το αποκορύφωμα της επιτυχίας ήταν όταν ο Στέλιος Καζαντζίδης γνώρισε στη Θεσσαλονίκη την νεαρή τραγουδίστρια Κική Παπαδοπούλου, που έγινε γνωστή ως Μαρινέλλα.

Μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα, οι δύο νέοι ερωτεύτηκαν, έγιναν αχώριστο δίδυμο και τα μεγαλύτερα ονόματα της δισκογραφίας και της νυκτερινής διασκέδασης. Οι πωλήσεις δίσκων με το τραγούδι «Μαντουμπάλα» εκτοξεύτηκαν και άρχισαν και οι εμφανίσεις στις ταινίες του ελληνικού κινηματογράφου.

Η τελευταία σύζυγος του τραγουδιστή, η Βάσω Καζαντζίδη, αφηγήθηκε το χρονικό της γνωριμίας του αείμνηστου καλλιτέχνη με τη Μαρινέλλα.

«Γνωρίστηκαν, άρχισαν ο Στέλιος με τον μπαμπά της να πηγαίνουν για ψάρεμα και μετά στην επιστροφή κατέβηκαν μαζί με τη Μαρινέλλα και έγιναν ζευγάρι.

Η σύγκρουσή του με τη δισκογραφική για τα ποσοστά επί των πωλήσεων ήταν η αρχή ενός σήριαλ που κράτησε πολλά χρόνια, απασχόλησε την ελληνική κοινωνία, την πολιτική, τα μέσα ενημέρωσης και τελικά τον οδήγησε πολλά χρόνια εκτός στούντιο.

Η εκπομπή ακολούθησε τη διαδρομή του από την Κολούμπια στη «Μίνος Μάτσας και Υιός» και την πρωτοφανή κόντρα, με τις εταιρείες που τελικά άλλαξε πολλά στο χώρο του τραγουδιού.