Τηλεοπτική ανασκόπηση: Ο “θάνατος” του MEGA και ο “γάμος” Alpha – STAR
Νέα

Τηλεοπτική ανασκόπηση: Ο “θάνατος” του MEGA και ο “γάμος” Alpha – STAR

Τηλεοπτική ανασκόπηση: Ο “θάνατος” του MEGA και ο “γάμος” Alpha – STAR

Κάποτε κάναμε τηλεοπτικές ανασκοπήσεις και χαιρόταν η ψυχή μας. Είχες τόσα να πεις…. Τα τελευταία χρόνια η τηλεόραση δεν προσφέρει τέτοιες χαρές γιατί συνήθως οι ανασκοπήσεις αφορούν ελάχιστα χαρμόσυνα και πολλά δυσάρεστα.

Κορυφαίο γεγονός της χρονιάς που φεύγει είναι το κλείσιμο του MEGA, ύστερα από 29 χρόνια λειτουργίας. Ένα κανάλι που στον τομέα της ψυχαγωγίας μεγάλωσε γενιές νέων, ποντάροντας στην καλαισθησία και τη δύναμη των ανθρώπων του. Ό,τι καλύτερο διέθεσε η τηλεοπτική αγορά πέρασε από αυτό το κανάλι, κάτι που ασφαλώς δεν μπορούμε να πούμε για την Ενημέρωση που έπαιξε σημαντικό ρόλο στο κλείσιμο του, μαζί με τα χρέη που δημιουργήθηκαν.

Διαβάστε ακόμη: MEGA: Οριστικοί τίτλοι τέλους ανήμερα των γενεθλίων του

Και αν ένα κανάλι έκλεισε ένα άλλο άνοιξε. Το OPEN. Με προσδοκίες, αισιοδοξία και αργά, αλλά σταθερά βήματα θα βρει το χώρο του. Η χρονιά που μας πέρασε ήταν η χρονιά των αδειών , μια εκκρεμότητα 29 χρόνων που επιτέλους σταθεροποίησε και το τηλεοπτικό τοπίο. Μπορεί να χρειάστηκαν δύο προσπάθειες αλλά στο τέλος φάνηκε να μπαίνει ένα τέλος σε ένα άναρχο τηλεοπτικό τοπίο.

Η Έλλη Στάη στο τιμόνι του δελτίου ειδήσεων του OPEN

Η Έλλη Στάη στο τιμόνι του δελτίου ειδήσεων του OPEN

Η επανεμφάνιση της Έλλης Στάη στις ειδήσεις και γενικά στην τηλεόραση είναι ένα μεγάλο τηλεοπτικό γεγονός. Η καθαρή ματιά του Γιώργου Καπουτζίδη για το πώς εκφράζει λεπτά θέματα της κοινωνίας, αλλά και το αστείρευτο ταλέντο του, τον καθιστούν πρωταγωνιστή και πρόσωπο της χρονιάς. Αν θέλουμε να κάνουμε μια ανασκόπηση ανά τηλεοπτικό σταθμό θα λέγαμε πάνω – κάτω τα εξής:

Η άνευρη ΕΡΤ

Στην ΕΡΤ τα πράγματα δεν πήγαν και τόσο καλά. Αρνητικός παρουσιαστής ο δημοσιογράφος Σωτήρης Καψόχας με τις δογματικές του απόψεις. Ίσως ο νέος χρόνος φέρει και άλλη αλλαγή στην ΕΡΤ σε πρόσωπο παρουσιάστριας. Η κρατική τηλεόραση είχε στα υπέρ της τις μεταδόσεις μεγάλων αθλητικών γεγονότων, την Eurovision και κάποιες εκπομπές πολιτιστικού κυρίως περιεχομένου που της δίνουν ακόμα κύρος. Είχε φυσικά και τις συνηθισμένες αλλαγές στην ηγεσία με την απομάκρυνση του Διονύση Τσακνή και όλου του Δ.Σ.

Οι απώλειες του ΑΝΤ1

Το κανάλι του Αμαρουσίου μάλλον στους χαμένους συγκαταλέγεται. “Έχασε” τον Αντώνη Κανάκη και τους “Ράδιο Αρβύλα”, έβαλε στον πάγο τον Γιώργο Λιάγκα, αλλά επανέφερε τον Γρηγόρη Αρναούτογλου. Δεν είχε την ευτυχία να δει να πετυχαίνει το NOMADS, που κόστισε τουλάχιστον 8 εκατομμύρια ευρώ, ενώ και τα reality του (βλ. Game Of Love) δεν είχαν και την ευτυχέστερη αποδοχή. Φυσικά, σταθερή αξία είναι πάντα ο Γιώργος Παπαδάκης, αλλά και το πρωινό με τη Φαίη Σκορδά παρά τη μικρή κάμψη. Στον ενημερωτικό τομέα οι ειδήσεις του καναλιού βρίσκονται στην τρίτη θέση.

Η ανακοίνωση του ΣΚΑΙ για το Ράδιο Αρβύλα

Το Ράδιο Αρβύλα επιστρέφει στην τηλεόραση από τη συχνότητα του ΣΚΑΙ μέσα στο 2019

Διαβάστε ακόμη: Ο Αντώνης Κανάκης στο Znews: «Αυτή η τηλεόραση δεν μου αρέσει καθόλου»

Οι επενδύσεις του ΣΚΑΙ

Επένδυσε και κέρδισε. Τουλάχιστον στην ψυχαγωγία. Από την νέα χρονιά η μυθοπλασία έχει το άρωμα της Μιρέλλας Παπαοικονόμου, οι “Ράδιο Αρβύλα” πιάνουν στασίδι, ο Καπουτζίδης θα γράφει σήριαλ και φυσικά έρχεται με φόρα το Survivor. Στα μεγάλα γεγονότα καταγράφεται η βομβιστική ενέργεια εναντίον του, που ευτυχώς δεν είχε θύματα, αλλά ακολούθησε μια υστερική κάλυψη κυρίως από τους δημοσιογράφους του καναλιού. Οι πάντες είμαστε εναντίον του εμπάργκο που αποφάσισε η κυβέρνηση πλήττοντας την ελευθερία του Τύπου.

Στον ΣΚΑΙ φέτος είχαμε και την άφιξη της Τατιάνας Στεφανίδου που σιγά- σιγά έχτισε τη ζώνη της, παρά τα τραγικά λάθη στο ξεκίνημα. Πρόστιμα και προβλήματα είχαν τα reality, αλλά πολύ καλά πήγαν τα μουσικά show.

Η σεναριογράφος Μιρέλλα Παπαοικονόμου

Η σεναριογράφος Μιρέλλα Παπαοικονόμου – NDP

Διαβάστε ακόμη: Μιρέλλα Παπαοικονόμου: «Κανείς από τους πρωταγωνιστές δεν έχει διαβάσει ούτε ένα επεισόδιο ακόμα»

Η εκκίνηση του OPEN

Με στελέχη δοκιμασμένα χρόνια σε πολλά τηλεοπτικά κανάλια, το OPEN έκανε την εμφάνισή του με όραμα και φιλοδοξίες. Καθάρισε την εικόνα από το παλιό ‘Ε’ και τους ανθρώπους του και φιλοδοξεί να πατήσει γερά σε ένα 10% με πρώτο βιολί την μεγάλη κυρία της τηλεόρασης την Έλλη Στάη. Στον τομέα των σήριαλ δεν έκανε καλή επιλογή, αλλά ο καιρός μπροστά και η διάθεση για επένδυση αστείρευτη. Και η υπομονή επίσης…

Η μεγάλη σύμπραξη

Η μεγάλη συνέργεια των δύο καναλιών μόνο καλό έφερε, αφού προς το παρόν οι εργαζόμενοι δεν έχασαν τις δουλειές τους. Το STAR σταθερό χωρίς πολλά –πολλά, ο ALPHA χαίρει την πρωτιά των ειδήσεων και αρκετών σήριαλ ελληνικής παραγωγής. Του χρόνου θα δούμε τις αλλαγές που ετοιμάζει η νέα ομάδα και τα στελέχη της, που αγόρασαν το μερίδιο του ALPHA.

Για το τέλος, η χρονιά μας φύλαξε το κακό μαντάτο. Ένας πολύ αγαπητός άνθρωπος της τηλεόρασης αλλά και του θεάματος γενικότερα, μια πολύ γλυκιά παρουσία, ευγενική, η Μαριάννα Τόλη έφυγε για τον κόσμο των παραμυθιών που τόσο αγάπησε…