Νέα

Βασίλης Γκουρούσης: «Η Τέτα άντεξε αυτούς τους μήνες γιατί ήταν μαζί με τα παιδιά και τα εγγόνια της. Η οικογένεια περνάει ένα μεγάλο Γολγοθά»

Βασίλης Γκουρούσης: «Η Τέτα άντεξε αυτούς τους μήνες γιατί ήταν μαζί με τα παιδιά και τα εγγόνια της. Η οικογένεια περνάει ένα μεγάλο Γολγοθά»

Τι δήλωσε ο δικηγόρος μίας από τις κατόχους των θυρίδων για την αποφυλάκιση;

Ο αποφυλακισθείς Βασίλης Γκουρούσης μίλησε στο «Τι λες τώρα» για την δικαστική του περιπέτεια.

«Πλέον είμαι ελεύθερος και αισθάνομαι μία δικαίωση εν μέρει, γιατί ακόμα δεν έχει τελειώσει τίποτα», είπε στον Στέφανο Κωνσταντινίδη ενώ εξήρε τη συμβολή του γενετιστή Γιώργου Φιτσιάλου στην αποφυλάκισή τους.

«Με στοχοποίησαν ότι μπήκα στην τράπεζα με καπέλο, μάσκα και γάντια σε περίοδο lockdown. Δεν μας άφηναν να μπούμε χωρίς μάσκα και γάντια, τι τους πείραξε; Το καπέλο;».

Στη συνέχεια ο Βασίλης Γκουρούσης περιέγραψε καρέ καρέ το χρονικό της σύλληψής του:

«Είχα βγει να ψωνίσω και εκεί που μίλαγα στο κινητό ακούω μία φωνή να λέει “Βασίλη, Βασίλη”. Μαυρίζει ο τόπος, τα χέρια μου γυρνάνε πίσω από την πλάτη μου, αισθάνομαι να μου περνάνε χειροπέδες. Με σπρώχνανε κάτι άτομα, με έβαλαν μπρούμυτα στο κάθισμα, νόμιζα ήταν απαγωγή. Μου είπαν “αστυνομία”, δεν το πίστευα, με πήγαν στη ΓΑΔΑ.

Με πήγαν σε ένα δωμάτιο και με μια μπατονέτα μου έκαναν DNA τεστ».

«Πήγαν σπίτι μου και βρήκαν κάτι μαχαιράκια κρητικά και πήγαν να τα χρεώσουν οπλοφορία στην Τέτα.

Για τη συνεργάτιδά του είπε: «Κι εκείνη δεν είχε πρόβλημα που της χρεώσανε σχέση με έναν παντρεμένο;»

Την πρώτη μέρα που αποφυλακίστηκε ήρθε στην Αθήνα, δεν ειδοποίησε κανέναν και πήγε στη μητέρα του: «Η μάνα μου κοιμόταν και ξυπνούσε με μία φωτογραφία μου. Χτυπάω την πόρτα και λέω “μαμά, εγώ είμαι”. Η αδερφή μου πετάχτηκε, βγήκε έξω», είπε.

«Ένας άνθρωπος που μπαίνει φυλακή δεν βγαίνει χωρίς προβλήματα… Η οικογένεια αυτούς τους 14 μήνες έχει περάσει τραγικά. Οι άνθρωποι που είχαμε κοντά μας μας λεηλάτησαν. Η Τέτα άντεξε αυτούς τους μήνες γιατί ήταν μαζί με τα παιδιά και τα εγγόνια της. Όλοι πέρασαν δύσκολα, τα προσωπικά τα αφήνουμε στην άκρη, η οικογένεια περνάει ένα μεγάλο Γολγοθά», δήλωσε.

Από την πλευρά του πάντως, ο δικηγόρος μίας από τις κατόχους θυρίδων που κλάπηκε το περιεχόμενό τους, Γιάννης Μαρακάκης, δήλωσε στην ίδια εκπομπή «Δεν υπάρχει ούτε μία στο εκατομμύριο περίπτωση η υπόθεση αυτή να μπει στο αρχείο».

«Οποιοσδήποτε ισχυρισμός από την πλευρά της υπεράσπισης αποτελεί περιεχόμενο της δικογραφίας και θα κριθεί στο ακροατήριο» δήλωσε ο κ. Μαρακάκης, ο οποίος είναι συνήγορος ενός εκ των θυμάτων της ληστείας.

«Η εισαγγελία και ο ανακριτής θεωρούν πως υπάρχουν επαρκείς ενδείξεις ενοχής. Κακώς κάκιστα άργησε να ολοκληρωθεί η κατάθεση, κάτι το οποίο έγινε μόλις χθες, ωστόσο δεν έχει συνταχθεί ακόμη το κατηγορητήριο.

Συνήθως σε περιπτώσεις κλοπής ή διακεκριμένης κλοπής, οι Αρχές δεν χρειάζονται περισσότερο από 2-3 μήνες για να φτάσουν στη λύση του μυστηρίου

Στην εν λόγω υπόθεση ζητήθηκε και συνδρομή από το εξωτερικό και μάλιστα με τη συμβολή ενός προσώπου από το περιβάλλον του κατηγορούμενου, για να αναζητηθεί η διαδρομή των κοσμημάτων και καθυστέρησε πολύ περισσότερο από ό,τι συνήθως η περάτωση της ανάκρισης.

Η εισαγγελική Αρχή ήταν υποχρεωμένη να τον αφήσει» είπε ο κύριος Μαρακάκης.

«Πρέπει να πιεστεί ο κύριος Γκουρούσης να μιλήσει και να πει πού είναι τα κοσμήματα» είπε ακόμα.

Exit mobile version