Μετά τη φωτιά – Άλκηστις Ζιρώ: «Χτύπησε το τηλέφωνο 1η Ιανουαρίου και λένε “Καλή χρονιά, κόβεστε”»
Τηλεόραση

Μετά τη φωτιά – Άλκηστις Ζιρώ: «Χτύπησε το τηλέφωνο 1η Ιανουαρίου και λένε “Καλή χρονιά, κόβεστε”»

Μετά τη φωτιά – Άλκηστις Ζιρώ: «Χτύπησε το τηλέφωνο 1η Ιανουαρίου και λένε “Καλή χρονιά, κόβεστε”»

Όσα είπαν για τον τρόπο που το έμαθαν

Στο κανάλι της Άννας Μαρίας Βέλλη στο Youtube παραχώρησε συνέντευξη η Άλκηστις Ζιρώ και μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στο κόψιμο της σειράς, Μετά τη φωτιά.

«Ήταν η πρώτη δουλειά που ήταν καραπρωταγωνιστικό. Αυτή η σειρά ήταν γαλλικό φορμάτ, εποχής που είναι στο Netflix. Εμείς πήραμε το φορμάτ των Τούρκων και το κάναμε 60 επεισοδίων. Βγήκαν στον αέρα τα 24 επεισόδια. Δεν γνωρίζουμε στην πραγματικότητα τι έχει συμβεί. Έχουμε ακούσει από εδώ και από εκεί. Πήγαινε καλά και θα ήθελα να το σχολιάσω. Όταν μια σειρά δεν πηγαίνει καλά δεν είναι ευθύνη των ηθοποιών και του συνεργείου. Οπότε δεν είναι δικαιολογία να κοπεί.

Για αυτό πρέπει να μπουν οι συλλογικές συμβάσεις σε όλους τους κλάδους και αποφεύγεται τακτικά. Αν υπάρχουν συλλογικές συμβάσεις θα καλύπτουν όλους τους εργαζομένους. Η αλήθεια είναι ότι στην συγκεκριμένη δουλειά οι περισσότεροι έμειναν ξεκρέμαστοι. Το συμβόλαιο μέσα, η παράγραφος έλεγε ότι ο τηλεοπτικός μεταδότης ή ο παραγωγός μπορεί να διακόψει τον ηθοποιό ή τη σειρά χωρίς λόγο και χωρίς αμοιβή. Αν δεν το διαβάσεις ή δεν έχεις κάποιον άνθρωπο, εγώ έβαλα δικηγόρο. Στις αρχές δεν έβαζα δικηγόρο. Με τα χρόνια επειδή την πάτησα έβαλα δικηγόρο και μπορώ να διεκδικήσω κάτι.

Ήμασταν 20 άτομα που 1η του μήνα ρεβεγιόν και οικογενειακά, χτυπάει το τηλέφωνο και όχι σε όλους, κι αυτό είναι το χειρότερο. Χτύπησε σε 7-8 άτομα, τους πρωταγωνιστές “Καλή χρονιά, κόβεστε”. Μου έστειλε ένας συνάδελφος ένα άρθρο και μου λέει “Τι είναι αυτό;” και του λέω “πάρε με ένα τηλέφωνο” και έτσι το έμαθε. Τα συνεργεία το έμαθαν ή από άρθρα ή από εμάς. Ήταν τελείως απαξιωτική διαχείριση».

Διαβάστε επίσης

Μετά τη φωτιά – Άλκηστις Ζιρώ: «Βρεθήκαμε να μαζέψουμε τα πράγματά μας και…»