Νόνη Δούνια για Νταλάρα: «Με βρίσκει αντίθετη! Καμία δουλειά δεν είναι ντροπή. Το θεωρώ άκομψο»
Τηλεόραση

Νόνη Δούνια για Νταλάρα: «Με βρίσκει αντίθετη! Καμία δουλειά δεν είναι ντροπή. Το θεωρώ άκομψο»

Νόνη Δούνια για Νταλάρα: «Με βρίσκει αντίθετη! Καμία δουλειά δεν είναι ντροπή. Το θεωρώ άκομψο»

Η τοποθέτησή της μετά την έντονη στάση του τραγουδιστή στους δημοσιογράφους

Θύελλα αντιδράσεων έχει προκαλέσει η στάση του Γιώργου Νταλάρα απέναντι στους δημοσιογράφους που τον περίμεναν για δηλώσεις, με τη Νόνη Δούνια να τοποθετείται σχετικά.

Η ίδια έκανε λόγο για μια άκομψη στάση ιδίως από έναν άνθρωπο που τόσα χρόνια προβάλλει άλλο πρόσωπο και ως άνθρωπος αλλά και ως καλλιτέχνης.

«Εμένα με θλίβει που ένας καλλιτέχνης αυτού του βεληνεκούς, με αυτή την πορεία, τοποθετείτε με αυτόν τον τρόπο, απαξιωτικά και με διακρίσεις και με ταμπέλες είτε σε άνθρωπο είτε σε κλάδο. Το θεωρώ άκομψο, ασεβές.

Επίσης ως γυναίκα, μητέρα, αδελφή, θεία, θέλω να πιστεύω ότι η κοινωνία μας προχωράει και έχουμε περάσει την εποχή που ο άντρας κατείχε τον πρώτο λόγο γιατί θίγει κι αυτά τα θέματα.

Θα ήθελα πολύ από έναν άνθρωπο που αποτελεί πρότυπο για όλες τις γενιές και προβάλει τον σεβασμό και την ευγένεια, να το κάνει στον οποιονδήποτε άνθρωπο χωρίς ταμπέλες και διακρίσεις.

Με βρίσκει αντίθετη. Τον βρήκα σκληρό, πολύ αυστηρό και θα περίμενα να τοποθετηθεί διαφορετικά. Από τη στιγμή που και ο ίδιος προβάλλει ένα συγκεκριμένο πρότυπο καλλιτέχνη.

Καμία δουλειά δεν είναι ντροπή! Μπορεί να είναι ο άλλος στα ξεκινήματά του. Γενικά θεωρώ άκομψο να απαξιώνουμε οποιονδήποτε άνθρωπο ή κλάδο».

Η «επίθεση» του Γιώργου Νταλάρα στους δημοσιογράφους

«Ξέρετε για ποιον λόγο είμαστε εδώ; Για τον Βασίλη Τσιτσάνη. Ξέρετε κάτι για τον Βασίλη Τσιτσάνη; Θα τα πείτε στην εκπομπή σας;

Καλά κάνουν όσοι αντιδρούν και καλά κάνω κι εγώ που λέω τις δικές μου απόψεις. Να ρωτήσω κάτι: αυτό που κάνετε τώρα δεν το βρίσκετε αρκετά γελοίο;

Για καθένα σας προσωπικά αλλά και για τα κανάλια που εκπροσωπείτε;

Δεν είναι δημοσιογραφία αυτό, αγόρι μου. Δεν είναι καλό αυτό που κάνετε. Σε λίγο, αν τα δεις αυτά και δεις τον εαυτό σου, θα ντραπείς. Δεν το κάνουμε αυτό.

Στη βράση δεν κολλάει το σίδερο. Κι εσύ, που είσαι χαριτωμένη, ο μπαμπάς σου ή ο θείος σου θα σου πει ότι είναι ντροπή αυτό που κάνεις. Μην το κάνεις.

Νομίζεις ότι κάνεις τη δουλειά σου. Δουλειά δεν είναι να κάνεις οτιδήποτε όποτε σου τύχει. Δουλειά είναι να κάνετε κάτι με συνέπεια, με ήθος και με αρχές.

Αυτό που κάνετε στερείται αρχών. Εγώ δεν προσβάλλω κανέναν, εγώ λέω τις απόψεις μου. Αν σας προσβάλλουν οι απόψεις μου, να ψαχτείτε.

Εγώ από το 1969 μέχρι σήμερα είμαι ο ίδιος και θα το λέω πάντα».

Διαβάστε επίσης

Γιώργος Νταλάρας: «Επίθεση» στους δημοσιογράφους – «Αυτό που κάνετε είναι γελοιότητα»