Ντόρα Μπακογιάννη για την ασθένειά της: «Η πρώτη μου αντίδραση ήταν να το κρύψω από τα παιδιά μου»
Τηλεόραση

Ντόρα Μπακογιάννη για την ασθένειά της: «Η πρώτη μου αντίδραση ήταν να το κρύψω από τα παιδιά μου»

Ντόρα Μπακογιάννη για την ασθένειά της: «Η πρώτη μου αντίδραση ήταν να το κρύψω από τα παιδιά μου»

Όσα εξομολογήθηκε για την περιπέτεια υγείας της αλλά και τον γάμο της με τον Ισίδωρο Κούβελο

Για την περιπέτεια υγείας της, τη δολοφονία του Παύλου Μπακογιάννη αλλά και τη γνωριμία με τον σύζυγό της, Ισίδωρο Κούβελο, μίλησε η Ντόρα Μπακογιάννη στο Ενώπιος Ενωπίω.

«Η πρώτη δική μου αντίδραση ήταν γελοία. Έλεγα πώς θα το κρύψω από τα παιδιά μου, από τον άντρα μου. Τα έβαλα κάτω και φοβήθηκα. Όλοι νομίζουμε ότι είμαστε αναντικατάστατοι. Μετά, όμως, επικράτησε η λογική και τους το είπα. Πρέπει να πω ότι αντέδρασαν με μεγάλη ψυχραιμία και ωριμότητα. Αυτή η οικογένεια στα δύσκολα σοβαρεύεται, ενώ στα εύκολα τα κάνει μαντάρα. Και πράγματι αυτό το πράγμα κράτησε 24 ώρες και μετά το είπα δημόσια. Μου έδωσε μια μεγάλη δύναμη ο τρόπος που το αντιμετώπισαν αλλά και άνθρωποι που έχουν την ίδια αρρώστια μου έστειλαν μήνυμα να μου δώσουν θάρρος. Είναι άλλη μια περιπέτεια στη ζωή μου! Σκέφτηκα “τι θα κάνουν τα παιδιά μου;”. Εγώ δεν είχα ποτέ προβλήματα στην ιεράρχηση της αγάπης μου. Τα παιδιά μου στην εφηβεία θα έλεγαν ότι έτρεχα για τα πολιτικά αλλά μέσα μου η οικογένειά μου είναι ό,τι πολυτιμότερο έχω».

Η δολοφονία του Παύλου Μπακογιάννη

«Ήταν πολύ δύσκολα τα χρόνια μετά τη δολοφονία του Παύλου. Ήταν το χειρότερο πράγμα που πέρασα στη ζωή μου. Δεν μπορούσα ποτέ να φανταστώ ότι ένας άνθρωπος να φάει 13 σφαίρες στην πλάτη και να δολοφονηθεί έτσι όπως ο Παύλος. Ήταν συναινετικός άνθρωπος και για αυτό δολοφονήθηκε. Μου το είπε ο Κουφοντίνας στη δίκη κι αυτό με τρελαίνει. Βλέποντας πίσω αντιλαμβάνομαι πόσο κακή μάνα ήμουν εκείνη την εποχή. Με στήριξαν τα παιδιά μου, εγώ δεν ήμουν σε θέση να τα στηρίξω. Το φέρω βαρέως, έχω τρομερές τύψεις γιατί δεν ήμουν σε θέση. Με στήριξε η Αλεξία και ο Κώστας. Δεν νομίζω ότι ποτέ κλείνει αυτή η πληγή. Εγώ δεν υπάρχει περίπτωση να συγχωρέσω ποτέ τη δολοφονία του Παύλου. Ο χρόνος γιατρεύει όλες τις πληγές. Υπάρχουν, όμως, κάποιες πληγές που είναι πάντα ανοιχτές. Δεν νομίζω ότι υπάρχει γονιός που θα πει ότι εγώ ξέρω, ότι έχω πάρει δίπλωμα μητρότητας και τα έχω κάνει τέλεια. Κάνεις ό,τι πιστεύεις καλύτερο και στο τέλος της ημέρας είσαι υπερήφανος κάτι σωστό έγινε γιατί γίνατε καλοί άνθρωποι».

Η γνωριμία με τον Ισίδωρο Κούβελο και ο γάμος

«Πέρασαν 9 χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου για να γνωρίσω τον Ισίδωρο. Δεν με φλέρταραν όλα αυτά τα χρόνια! Οι άντρες το φοβούνται αυτό το μοντέλο γυναίκας, που τα κάνει όλα μόνη της. Δεν είχα την ευκαιρία να πω σε πολλούς ανθρώπους “όχι” γιατί δεν υπήρχαν. Εμφανίστηκε ο Ισίδωρος που ήταν θρασύτατος, μπήκε “επιθετικά”. Ζήτησε από μια φίλη μου να τον φέρει στη γιορτή μου. Της λέω “δεν τον φέρνεις;”. Ήρθε και μου δόθηκε μια δεύτερη ευκαιρία στη ζωή μου. Δεν είχα μεγάλες επιτυχίες στην ερωτική μου ζωή. Τον ερωτεύτηκα πολύ και αποφάσισα ότι κάποια στιγμή θα τον παντρευτώ. Πήγαμε για πρώτη φορά σε θερινό σινεμά και περπατούσαμε σε διαφορετικά πεζοδρόμια για να μην με καταλάβουν. Το σκέφτομαι και λέω “πόσο χαζός είναι ο άνθρωπος;”. Εγώ είμαι αυτή! Ήταν λάθος που δεν έκανα παιδί με τον Ισίδωρο».

Διαβάστε επίσης

Ντόρα Μπακογιάννη: «Τον Παύλο Μπακογιάννη τον ερωτεύτηκα παράφορα αν και στην αρχή ήθελα να τον “σκοτώσω”