Ορέστης Χαλκιάς: «Άμα δεν πω τη γνώμη μου, κάτι δεν πάει καλά»
Τηλεόραση

Ορέστης Χαλκιάς: «Άμα δεν πω τη γνώμη μου, κάτι δεν πάει καλά»

Ορέστης Χαλκιάς: «Άμα δεν πω τη γνώμη μου, κάτι δεν πάει καλά»

Όσα είπε για το Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου

Στη Λένα Αρώνη και το Art Week βρέθηκε καλεσμένος ο Ορέστης Χαλκιάς και αναφέρθηκε στη συμμετοχή του στο Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου.

Ο ηθοποιός θα παίξει για πρώτη φορά στην Επίδαυρο και δεν θα μπορούσε αν μη τι άλλο να είναι πανευτυχής.

Ωστόσο, όπως ανέφερε προσπαθεί να μην σκεφτεί το τελικό αποτέλεσμα από το τώρα αλλά να απολαύσει όλη την διαδρομή μέχρι τον Ιούλιο.

«Πέρα από το ότι είμαι πανευτυχής που βρίσκονται, τους θαύμαζα όλους ως θεατής. Αυτό που μου αρέσει πολύ είναι ότι δεν υπάρχει φόβος αλλά απεριόριστη ελευθερία στη δοκιμή. Αν ένας ηθοποιός φοβάται δεν θα το δείξει ποτέ. Αυτοσχεδιάζουμε όλοι, το φτιάχνουμε όλοι μαζί.

Δεν μου έχει συμβεί να είμαι με σκηνοθέτη που να φοβάμαι τη γνώμη μου. Γιατί να μην τη πεις; Δεν νομίζω ότι είναι κανείς τόσο κλειστός. Τότε γιατί με διάλεξε; Η πρόβα είναι μια συναλλαγή. Αν δεν μπορώ να πω τη γνώμη μου, κάτι δεν πάει καλά».

«Επειδή η λειτουργία της πρόβας είναι σε δημιουργικό στάδιο και γεννιέται σιγά σιγά, δεν σκέφτομαι τον Ιούλιο. Κατακτούμε τους στόχους λίγο λίγο. Προσωπικά έχω τον φόβο του αποτελέσματος σαν ηθοποιός. Προσπαθώ να σκεφτώ ότι είμαι εδώ να προσφέρω ό,τι έχω.

Δεν είμαι μόνος μου, είμαι μαζί με όλους τους άλλους. Έχω μια συνεργάτη με όραμα που την εμπιστεύομαι απόλυτα και θα πάμε χέρι χέρι. Προσπαθώ να χαρώ τη διαδικασία και όταν έρθει η ώρα, θα τα καταφέρουμε».