Πασχάλης Τσαρούχας: «Στα δύσκολα χρόνια έπαιρνα ένα βανάκι και έκανα περιοδεία με τα βιβλία»
Τηλεόραση

Πασχάλης Τσαρούχας: «Στα δύσκολα χρόνια έπαιρνα ένα βανάκι και έκανα περιοδεία με τα βιβλία»

Πασχάλης Τσαρούχας: «Στα δύσκολα χρόνια έπαιρνα ένα βανάκι και έκανα περιοδεία με τα βιβλία»

Ο ηθοποιός μίλησε για το διάστημα που ασχολήθηκε με τη συγγραφή παιδικών βιβλίων και τον λόγο που ερχόταν σε ρήξη με τους εκδότες

Ο Πασχάλης Τσαρούχας βρέθηκε καλεσμένος στο «Στούντιο 4» και μίλησε μεταξύ άλλων, για την ενασχόλησή του με τα παιδικά διηγήματα.

Όπως είπε ο ηθοποιός, έγραφε «άσχημα» τέλη στα παιδικά του βιβλία με αποτέλεσμα να έρχεται σε τριβή με τους εκδότες και τους επιμελητές των βιβλίων.

«Πριν αποκτήσω παιδιά ήταν ένα σημείο πολύ έντονης τριβής με τους εκδότες ή τους επιμελητές των παιδικών βιβλίων. Εγώ έγραφα άσχημα τέλη, δηλαδή κανονικά τέλη. Και γιατί να έχει ωραίο τέλος, δεν καταλαβαίνω; Τελειώνει κάτι ωραία σε αυτή τη ζωή; Γιατί πρέπει να παραμυθιάζω εγώ το παιδί και όταν γίνει 15-16 χρονών , ξαφνικά να πει ότι “δεν ήταν έτσι όπως μου τα είπε ο Τσαρούχας”», είπε χαρακτηριστικά ο Πασχάλης Τσαρούχας.

«Δεν έβαζα ποτέ “μαύρο” τέλος. Δηλαδή στην “Πίτσα φράουλα”, είχα βάλει ότι αποχωρίζεται η “σαρδέλα τούρτα” με το “παγωτό αυγό” γιατί άλλον διάλεξαν να φάνε πρώτα κλπ, αλλά στο τέλος τους έβαλα να συναντηθούν στο στομάχι. Και τι να γίνει στο τέλος;», εξήγησε ο ηθοποιός.

«Στα δύσκολα χρόνια…»

«Η αλήθεια είναι ότι κάνοντας παιδιά σταμάτησα να γράφω. Αυτό ξεκίνησε πολύ παλιά, που σαν ηθοποιοί παίζαμε και σε παιδικό θέατρο και εμένα με ενοχλούσε που δεν κάθονταν και οι ενήλικοι να παρακολουθήσουν παράσταση. Άφηναν τα παιδιά μέσα και έβγαιναν έξω για καφέ. Τότε βέβαια με τη χαζοφιλοδοξία ότι θέλω να με βλέπουν οι μεγάλοι. Δηλαδή με τον εαυτό μου ήταν το πρόβλημα, όχι με τους ανθρώπους. Όπου κάθισα και έγραψα ένα έργο που θεωρούσα εγώ ότι θα αφορά και τους μεγάλους. Να μπορέσω να τους κρατήσω και αυτούς μέσα. Έτσι ξεκίνησα να γράφω, έτσι μπήκα στο τριπ», πρόσθεσε.

«Στα δύσκολα χρόνια ήταν βασική μου δουλειά, έπαιρνα ένα βανάκι και έκανα περιοδεία με τα βιβλία. Τα δύσκολα χρόνια ήταν από το 2007 μέχρι το 2013.  Γιατί για κάποιον λόγο δεν υπήρχε δουλειά. Ήταν πριν από την κρίση. »

 Διαβάστε ακόμα

Η γη της ελιάς – Τσαρούχας: «Ο Στάθης θα διώξει την Αριάδνη από το σπίτι αλλά θα τη δεχτεί πίσω»