Πέτρος Κουσουλός: Αποκαλύπτει γιατί χάλασε η συμφωνία με το Star – «Μου ανακοίνωσαν ότι…»
Τηλεόραση

Πέτρος Κουσουλός: Αποκαλύπτει γιατί χάλασε η συμφωνία με το Star – «Μου ανακοίνωσαν ότι…»

Πέτρος Κουσουλός: Αποκαλύπτει γιατί χάλασε η συμφωνία με το Star – «Μου ανακοίνωσαν ότι…»

Τον έχουν απειλήσει; Τι είπε για τη δίκη Πισπιρίγκου;

Στο Χαμογέλα και πάλι ήταν καλεσμένος ο Πέτρος Κουσουλός και μίλησε για τη νέα του εκπομπή, Ανοιχτές υποθέσεις, την υπόθεση Πισπιρίγκου αλλά και γιατί έφυγε από το Star.

«Aυτό που ζήσαμε την Πέμπτη ήταν πρωτοφανές και θέλω να τους ευχαριστήσω όλους για τη μεγάλη αγκαλιά που άνοιξαν σε αυτή την πρώτη εκπομπή που κάναμε στο Open.

Η υπόθεση της Πάτρας έχει αγγίξει κάθε Έλληνα και κάθε Ελληνίδα. Είναι αδιανόητα αυτά που φέρεται να έχουν συμβεί, και είναι κάτι που δεν το χωράει ο ανθρώπινος νους όσον αφορά στον αδόκητο χαμό 3 παιδιών από την ίδια οικογένεια. Εμείς μπήκαμε από την πρώτη στιγμή σε αυτή την ιστορία, το ρεπορτάζ συνεχίζεται θα αναδείξουμε και άλλα στοιχεία στην συνέχεια.  Εκτιμήθηκε από τον κόσμο το ότι δεν καμφθήκαμε από τις προκλήσεις και τις απειλές και το bullying που δεχθήκαμε», είπε αρχικά.

«Την ιδέα αυτής της εκπομπής τη “γέννησε” το γεγονός ότι αποχώρησα από το Star και την Ζήνα Κουτσελίνη. Ήταν μια δύσκολη αλλά συνειδητή απόφαση που πήρα το καλοκαίρι. Είναι πολύ δύσκολο να αλλάξεις τη συνήθειά σου, αλλά έπρεπε να κάνω το βήμα παραπάνω.

Η εκπομπή μου είναι όπως τη φαντάστηκα, έχω επενδύσει πολύ και από τον προσωπικό μου χρόνο σε μια εκπομπή που είναι δημοσιογραφική αλλά κάνει έρευνα σε βάθος. Οι συνθήκες δεν είναι εύκολες, όλο αυτό στήθηκε σε 20 μέρες αλλά νομίζω ότι όλα πήγαν καλά. Ήταν ιδιαίτερα τα συναισθήματα. Πιστεύω πάρα πολύ σε αυτό που λέμε, σε μια αμιγώς ερευνητική εκπομπή.

Είμαι ευγνώμων. Είχαμε αξιόλογους καλεσμένους, θέλω οι καλεσμένοι μου να μπορούν να εκφράζουν την άποψή τους χωρίς λογοκρισία και το αίσθημα του κόσμου».

Γιατί έφυγε από το Star;

Γιατί όμως αποχώρησε από το Star;

«Έφυγα γιατί έγιναν κάποιες συζητήσεις το καλοκαίρι, υπήρχαν κάποια άλλα δεδομένα στο τραπέζι. Τελευταία στιγμή άλλαξαν αυτά τα δεδομένα.

Θα σας πω τι έχει γίνει και νομίζω ότι είναι η μία και μοναδική αλήθεια. Δεν θέλω να αναφέρομαι στο παρελθόν γιατί η Ζήνα είναι φίλη μου, είναι συνεργάτιδα χρόνια, έχουμε και προσωπικές σχέσεις, μου ευχήθηκε και για την εκπομπή.

Όταν κλήθηκα το καλοκαίρι να μιλήσω με τους ιθύνοντες του Star, υπήρχαν 2 προτάσεις: να συνεχίσω στο μεσημεριανό και υπήρχε και κάτι βραδινό που θα στηνόταν, σαν αυτό που βγήκε της Ζήνας

Στην τελευταία συνάντηση μου ανακοίνωσαν ότι “παγώνει” σαν εκπομπή το βραδινό λόγω έλλειψης budget και μιλάμε μόνο το μεσημεριανό.

Αυτό που αρχικά συζητούνταν ήταν για μία εκπομπή που θα ήταν η Ζήνα, εγώ και ο Δημήτρης ο Μαρέδης, Προφανώς τον πρωταγωνιστικό ρόλο θα είχε η Ζήνα.

Τον Ιούλιο μού είπαν ότι φεύγει το βραδινό και μένει μόνο το μεσημεριανό. Έτσι πήρα την απόφαση -δύσκολη απόφαση- να πω ότι δεν θα συνεχίσω.

Δεν είχε προγραμματιστεί κάτι. Έζησα 6 μήνες τηλεοπτικής ανεργίας. Είναι μια καλή ερώτηση γιατί προτίμησα το ρίσκο. Καλώς ή κακώς η επιβίωσή μου δεν εξαρτάται από την τηλεόραση, έχω επιχειρηματικές δραστηριότητες, οπότε δεν ήταν θέμα επιβίωσης. Ήταν στόχος να κάνω κάτι βραδινό, μια εκπομπή ερευνητική. Εμένα με κάλυπτε το Star, όταν φεύγει από τη μέση, και μένει μόνο το μεσημεριανό, αλλάζουν τα δεδομένα».

«Ήταν πολύ καλές οι δύο χρονιές με τη Ζήνα, αυτές θα ξεχώριζα. Είναι ανάλογα και τον ρόλο που έχεις σε κάθε εκπομπή. Ο Παύλος θυμάται ότι ο ρόλος που είχα στην εκπομπή της Κωνσταντίνας Σπυροπούλου ήταν λίγο άβολος, δεν έφταιγε ούτε ο Παύλος ούτε η Κωνσταντίνα. Δεν θα το ξανάκανα να είμαι στην ψυχαγωγία. Στη ζωή ποτέ μην λες ποτέ αλλά νομίζω ότι προτεραιότητα έχει αυτό που κάνω αυτή τη στιγμή που με καλύπτει 100%».

«Με έχει απειλήσει “νονός” της νύχτας – Ο δημοσιογράφος πρέπει να “ενοχλεί” το σύστημα»

Για το δικαστικό ρεπορτάζ ο Πέτρος Κουσουλός ανέφερε:

«Το δικαστικό ρεπορτάζ είναι η μήτρα του ρεπορτάζ. Όταν καλύπτεις το δικαστικό ρεπορτάζ, εξ ανάγκης θα συγκρουστείς με συμφέροντα και με ανθρώπους που είναι σε μια δυσμενή θέση. Εσύ θα πρέπει να κάνεις τη δουλειά σου. Παλαιοτέρα με έχουν απειλήσει, με είχε απειλήσει ένας “νονός” της νύχτας που πλέον δεν είναι εν ζωή, το 2006 συγκεκριμένα. Μου λέει “εσύ είσαι ο Κουσουλός; Μπορείς να με ακολουθήσεις στο κυλικείο;” και ότι “με έχει στην κακή πλευρά του μυαλού του”».

Ποιος είναι ο ρόλος του δημοσιογράφου;

«Ο δημοσιογράφος προτεραιότητα πρέπει να έχει να παράξει πρωτογενές ρεπορτάζ, να βγάλει την πρώτη είδηση και όχι να αναλώνεται σε δελτία τύπου. Χωρίς να κάνει δημόσιες σχέσεις και να εξυπηρετεί συμφέροντα. Αναφέρομαι στο δικαστικό ρεπορτάζ, για να μην παρεξηγηθώ. Ο δημοσιογράφος πρέπει να “ενοχλεί” το σύστημα, την εξουσία. Και κυρίως να ενημερώνει άδολα το κοινό.

Προσπαθώ να αποστασιοποιούμαι όταν ασχολούμαι με θέματα. Δεν μπορώ να ασχολούμαι με θέματα με εγκλήματα κατά παιδιών, που με ανατριχιάζουν.

Στην καριέρα μου έχω δεχθεί χτυπήματα “κάτω απ΄την μέση”. Μου έχουν πει ότι φοράω “πράσινα παπούτσια”. Έχουν μπλέξει τους γονείς μου ότι μου δίνουν θέματα, επειδή η μητέρα μου είναι δικηγόρος και ο πατέρας μου συνταξιούχος δικαστής. Είμαι συνηθισμένος και νομίζω ότι η καλύτερη διαφήμιση είναι η δυσφήμιση».

«Με είχαν δει αυτοί οι άνθρωποι από το πρωί. Την ώρα που βγαίνω στον Λιάγκα και βλέπω ένα τσούρμο να μου επιτίθεται. Εκτιμώ, δεν μπορώ να το αποδείξω, ότι υπήρξε μια καθοδήγηση. Αυτό που ήθελαν είναι να χάσω την ψυχραιμία μου, να παρεκτραπώ προκειμένου να μουν καταθέσουν μήνυση, που εν τέλει κατατέθηκε από την κατηγορουμένη που λέει ότι την απείλησα επειδή έξυσα το κούτελό μου!» ανέφερε για τη δίκη Πισπιρίγκου και την επίθεση των συγγενών της εναντίον του.

«Τον κύριο Κούγια τον καλέσαμε στην εκπομπή, η αρχισυντάκτρια της εκπομπής. Βγαίνει την Πέμπτη στο δικαστήριο που αγόρευε και επειδή είμαι το αγαπημένο θέμα του συγκεκριμένου δικηγόρου και λέει ότι κάνω εκπομπή και έχω το θράσος να τον καλέσω. Βγαίνει στα κανάλια και λέει το αντίθετο…» ανέφερε.