Άννα Μαρία Παπαχαραλάμπους: «Πρέπει όλοι να περνάμε από αξιολόγηση πριν κάνουμε παιδιά»
Πρωινές εκπομπές

Άννα Μαρία Παπαχαραλάμπους: «Πρέπει όλοι να περνάμε από αξιολόγηση πριν κάνουμε παιδιά»

Άννα Μαρία Παπαχαραλάμπους: «Πρέπει όλοι να περνάμε από αξιολόγηση πριν κάνουμε παιδιά»

Η ψυχοθεραπεία, τα παιδιά και η τεκνοθεσία

Στο θέατρο Κάτια Δανδουλάκη όπου παίζει, συνάντησε η Ελένη Τσολάκη την Άννα Μαρία Παπαχαραλάμπους, όπου μίλησαν για όλους και για όλα.

Η ηθοποιός αποκάλυψε ότι μετά τον θάνατο της μητέρας της ξεκίνησε ξανά ψυχοθεραπεία, αναφέρθηκε στα παιδιά της και τον σύζυγό της, Φάνη Μουρατίδη, αλλά και στη νομοθεσία για τα ομόφυλα ζευγάρια.

«Μεγαλώνω και χαίρομαι και που βρίσκομαι σε αυτήν την ηλικία. Μου αρέσουν τα ουσιαστικά πράγματα, ο τρόπος που μπορώ να σκεφτώ. Είσαι στη μέση σε αυτήν την ηλικία, ξέρεις το πριν, άρα το πριν, σου δίνει εφόδια για το μέτά και βγάζεις από τη μέση κάποια παράλογα και βαρετά άγχη που είχες και δεν χρειάζονται», δήλωσε αρχικά η Άννα Μαρία Παπαχαραλάμπους και συνέχισε:

«Κάποια πράγματα τα συνειδητοποιώ καθαρά και πολλά πράγματα τα πετάω. Είμαι άνθρωπος της συνήθειας, αλλά προσπαθώ να πάω κόντρα σε αυτό».

«Κάνω ψυχοθεραπεία»

«Έχω κάνει ψυχοθεραπεία και κάνω ακόμα. Με έχει βοηθήσει να συνειδητοποιώ και να ανακαλύπτω καλύτερα τον εαυτό μου. Είχα κάνει και παλιότερα, αλλά όταν πέθανε η μητέρα μου, εκεί άρχισα να λέω ότι πρέπει να κάνω, αλλά γιατί είναι ευκαιρία να κάτσεις κάτω και να ασχοληθείς με κάποια πράγματα», τόνισε.

«Ο Φάνης ήταν συνοδοιπόρος, αλλά δεν είναι κάτι που τον αφορά. Είναι δικό μου θέμα. Φυσικά και έχει επιπτώσεις, συνήθως καλές, αλλά δεν είναι κάτι που αφορά κάποιον άλλον εκτό από εμένα», εξήγησε για το πώς ήταν ο σύζυγός της.

«Υπήρχαν δυσκολίες στον γάμο μας όντας στην ίδια δουλειά. Το δύσκολο είναι τα ίδια ωράρια, το εύκολο είναι ότι ο ένας καταλαβαίνει τον άλλον. Κάποιες φορές ίσως να υπήρχε υπόγειος ανταγωνισμός ανάμεσά μας», δήλωσε η ηθοποιός.

«Δεν θα ήθελα να κάνουν αυτά που έκανα στην εφηβεία»

Η Άννα Μαρία Παπαχαραλάμπους μίλησε για τα παιδιά της.

«Είμαι κανονική μαμά, με ενδιαφέρει να είναι συνειδητοί με τον εαυτό τους και συντονισμένοι με αυτόν. Να κάπουν πράγματα που θέλουν, να μην παρασυρθούν από το ρεύμα και να είναι καλά», δήλωσε.

«Δεν θα ήθελα να κάνουν αυτά που έκανα εγώ στην εφηβεία. Ήταν επικίνδυνα, είχα άγνοια κινδύνου».

Οι Ψίθυροι Καρδιάς

Η ηθοποιός αναφέρθηκε στην τεράστια επιτυχία της σειράς.

«Στην αρχή με δυσκόλεψε πολύ το κομμάτι της δημοσιότητας, μετά ήταν διαχειρίσιμο και απλό. Ζούμε σε μια χώρα που δεν είμαστε και Χόλυγουντ. Είναι και πώς θα είσαι ο ίδιος», επεσήμανε αρχικά και συνέχισε:

«Ήταν άλλες εποχές τότε στους Ψίθυρους. Έχει σημασία, ήταν αλλιώς η τηλεόραση. Λιγότερες οι σειρές. Τότε για ένα μικρό χρονικό διάστημα ήταν ακραίο αυτό που συνέβαινε. Υπήρχαν όντως στιγμές που δεν μπορούσαμε να περπατήσουμε στον δρόμο. Μετά άρχισε να μαλακώνει. Αυτό που ήταν αρνητικό ήταν ότι συνέχεια οι αναφορές ήταν γύρω από τον ρόλο, αυτό με ενοχλούσε. Μετά πέρασαν τα χρόνια και έπαψε να με ενοχλεί».

«Έχω μετανιώσει που έχω πει “ναι” σε κάποιες προτάσεις και στο θέατρο και στην τηλεόραση, λόγω κακής συνεργασίας και επειδή ήταν δουλειές που δεν ήθελα τελικά να κάνω. Έχει τύχει να πω όχι σε μια δουλειά που έκανε επιτυχία, αλλά είχα κάποιον λόγο», αποκάλυψε.

«Νιώθω καλά σε συνεργασίες που υπάρχουν καλοί άνθρωποι», τόνισε.

«Ήταν επιλογή μου φέτος να μην κάνω τηλεόραση, δεν μου ταίριαξε κάτι», πρόσθεσε.

Η υιοθεσία και το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια

Η Άννα Μαρία Παπαχαραλάμπους πήρε θέση για τη συζήτηση που γίνεται περί γάμου και τεκνοθεσίας από ομόφυλα ζευγάρια.

«Είχαμε σκεφτεί να υιοθετήσουμε ένα παιδί, αλλά δεν έγινε. Μέχρι να το σκεφτούμε και να πάρουμε την τελική απόφαση ήρθε ο κορονοϊός και το αφήσαμε», είπε και συνέχισε:

«Όλοι οι άνθρωποι πρέπει να έχουν τα ίδια δικαιώματα. Βλεπω γύρω μου ετεροφυλόφιλα ζευγάρια που έχουν παιδιά στα νοσοκομεία από ξυλοδαρμό, βλέπω τέτοια ζευγάρια να έχουν σκοτώσει τα παιδιά τους, παιδιά από “κανονικά” ζευγάρια. Η κανονικότητα δεν τα πήγε καλά. Ας δούμε λοιπόν και κάτι άλλον. Πρέπει όλοι να περνάμε από αξιολόγηση πριν κάνουμε παιδιά», δήλωσε.

«Το #MeToo δεν ήταν μια διαδικασία που είχε αρχή και τελείωσε. Συνεχίζεται ως σήμερα. Μιλάνε ακόμα άνθρωποι χωρίς να το κάνουν γνωστό. Έχει μπει άνω τελεία στον χώρο της υποκριτικής γιατί εκκρεμούν κάποια δικαστήρια. Τα Μέσα παίρνουν ένα γεγονός, το φτάσουν στο πικ και μετά πάνε στο επόμενο. Δεν με ζορίζουν τα Μέσα πλέον, μιλάω πάντα όπου και όποτε θέλω», κατέληξε.

Διαβάστε ακόμα

Άννα Μαρία Παπαχαραλάμπους: «Είχαμε ξεκινήσει τις διαδικασίες να υιοθετήσουμε παιδί αλλά…»