Διακοπές και διατροφή: Μπορούμε να πετύχουμε απώλεια βάρους;
Πρωινές εκπομπές

Διακοπές και διατροφή: Μπορούμε να πετύχουμε απώλεια βάρους;

Διακοπές και διατροφή: Μπορούμε να πετύχουμε απώλεια βάρους;

Μπορούν να συνδυαστούν τελικά;

Το καλοκαίρι είναι η πιο ξέγνοιαστη εποχή του χρόνου, με τον κόσμο να χαλαρώνει και να ετοιμάζεται για τις διακοπές του, εκεί όπου θα αποφύγει για λίγο τη ρουτίνα, τις πιέσεις και την καθημερινότητα.

Τότε είναι που οι περισσότεροι ξεφεύγουν έστω και λίγο από τη διατροφή που ακολουθούσαν όλη τη χρονιά, με αποτέλεσμα να επιστρέφουν με κάποια παραπάνω κιλά.

Ο κλινικός διατροφολόγος, Δημήτρης Πέτσιος, μίλησε στην Κοινωνία Ώρα MEGA για την διατροφή που μπορούμε να ακολουθούμε το καλοκαίρι για απώλεια βάρους.

Η αυτοφροντίδα και η διατροφή είναι τρόπος ζωής, τόνισε ο κλινικός διατροφολόγος.

«Στις διακοπές, χωρίς να μας κυνηγάει το άγχος της καθημερινότητας, μπορούμε να βάλουμε στο διαιτολόγιο μας περισσότερα φρούτα. Αν υπολογίσουμε και τον καύσωνα, το πρώτο πράγμα είναι το παραπάνω νερό και τα υγρά. Επιπλέον δεν μπορούμε να φάμε βαριά γεύματα, αυξάνονται οι καύσεις λόγω συνθηκών και αυξάνεται και η σωματική δραστηριότητα με το κολύμπι και τις βόλτες».

Μέσα από αυτές τις συνήθειες το άτομα μπορεί να οδηγηθεί στην υιοθέτηση ενός νέου μοτίβου διατροφής.

Και συμπλήρωσε ο διατροφολόγος: «Αυτό που θέλουμε ουσιαστικά είναι την υιοθέτηση νέων κανόνων που θα μας κάνουν να νιώθουμε καλά και θα βελτιώνονται οι διατροφικές συνήθειες».

 Διαβάστε ακόμα

Τριαντάφυλλος: «Εμείς εδώ γιατί κάνουμε εκπομπή παιδιά; Έλεος πια»