Νίκος Μάνεσης: «Γνωρίζουμε ονόματα δημοσιογράφων και ηθοποιών αλλά δεν μπορούμε να τα αποδείξουμε»
Πρωινές εκπομπές

Νίκος Μάνεσης: «Γνωρίζουμε ονόματα δημοσιογράφων και ηθοποιών αλλά δεν μπορούμε να τα αποδείξουμε»

Νίκος Μάνεσης: «Γνωρίζουμε ονόματα δημοσιογράφων και ηθοποιών αλλά δεν μπορούμε να τα αποδείξουμε»

Η τοποθέτησή του για τα κομματικά τρολς

Στο θέμα των κομματικών τρολς, αναφέρθηκε ο Νίκος Μάνεσης το πρωί του Σαββάτου, μέσα από την εκπομπή του, τονίζοντας μάλιστα ότι γνωρίζει ποιοι βρίσκονται πίσω από αυτούς τους λογαριασμούς, χωρίς ωστόσο να μπορεί να το αποδείξει.

«Τώρα έχουν αρχίσει και ανοίγουν διάφορα ζητήματα στην πολιτική συζήτηση, όπως αυτό με τα κομματικά τρολς, που διερευνάται αν ήταν επ’ αμοιβή ή όχι. Γιατί το να κάνει κανείς κριτική και επωνύμως είναι καλοδεχούμενο. Αλλά στα social media με ψευδώνυμο να “εκτελείς” κάποιον, εκεί δείχνει οργανωμένο σχέδιο», είπε αρχικά ο Νίκος Μάνεσης.

«Τα έχουμε βιώσει άπαντες, προσωπικές επιθέσεις. Αν υπάρχουν εικονικοί λογαριασμοί με ψευδώνυμα και ξέρουμε και από πού κινούνται, γνωρίζουμε ονόματα δημοσιογράφων και ηθοποιών αλλά δεν μπορούμε να τα αποδείξουμε», τόνισε.

«Θυμάμαι λέγαμε πριν χρόνια μια κουβέντα που δεν βόλευε το κόμμα και σε δευτερόλεπτα γέμιζε το Twitter με υβριστικά μηνύματα. Τότε ήταν και το “60 λεπτά Ελλάδα” σε εξέλιξη και έγραφε ένας “άντε ρε γιατί δεν πας για ψάρεμα;”… ένας για ψάρεμα, δύο για ψάρεμα, χίλιοι για ψάρεμα, δυο χιλιάδες για ψάρεμα… και μετά από καμιά ώρα γνωστός δημοσιογράφος το έγραψε ως σχόλιο και στην εφημερίδα του. Τι κάνει νιάου νιάου στα κεραμίδια;», έδωσε παράδειγμα ο δημοσιογράφος.

«Υπάρχουν άνθρωποι που τα πακιστανικά τηλέφωνα και τα Twitterάκια τους έχουν βγάλει βιαστές – να μην επαναλάβω ονόματα – και πρωινές εκπομπές παίρνοντας τις ψευδείς αναφορές έκαναν μία και δύο ώρες εκπομπές και έτρεχαν μετά να τα μαζέψουν, να ζητάνε συγγνώμες για να γλιτώσουν αγωγές και μηνύσεις», πρόσθεσε.

«Είναι ο φασισμός των social media. Πολλοί συνάνθρωποί μας ζουν στην παραμύθα. Αν τα social media γίνουν ο βασικός μοχλός ενημέρωσης, το ‘χάσαμε το κορμί πατριώτη. Η διασπορά ψευδών ειδήσεων είναι τρομακτική», υπογράμμισε μεταξύ άλλων ο Νίκος Μάνεσης.

 Διαβάστε ακόμα

Νίκος Μάνεσης: «Δεν θέλω να λειτουργήσω αυθόρμητα γιατί θα πουν ότι είμαι βίαιος»