Τέμπη: Βρέθηκε οστό θύματος ανάμεσα στα συντρίμμια
Πρωινές εκπομπές

Τέμπη: Βρέθηκε οστό θύματος ανάμεσα στα συντρίμμια

Τέμπη: Βρέθηκε οστό θύματος ανάμεσα στα συντρίμμια

Η ανοιχτή επιστολή της Μαρίας Καρυστιανού σε πρωθυπουργό και Πρόεδρο της Δημοκρατίας

Στη Βουλή διαβιβάστηκε η ποινική δικογραφία για το δυστύχημα των Τεμπών μετά από μήνυση που κατέθεσαν συγγενείς των θυμάτων, ενώ, όπως έγινε γνωστό, μετά τις ευρωεκλογές αναμένεται η κατάθεση από την αξιωματική αντιπολίτευση πρότασης για σύσταση προανακριτικής επιτροπής.

Ταυτοποιήθηκε οστό θύματος

Μια μέρα μετά τη διαβίβαση στη Βουλή της δικογραφίας ωστόσο, μια νέα αποκάλυψη σοκάρει, καθώς βρέθηκε και ταυτοποιήθηκε οστό θύματος στο ιδιωτικό οικόπεδο που μεταφέρθηκαν μπάζα και συντρίμμια.

«Σήμερα πληροφορηθήκαμε ότι και στο δεύτερο οικόπεδο βρέθηκε τελικά… ταυτοποιήθηκε από έναν ενήλικα επιβάτη που απεβίωσε, οστό. Καταλαβαίνετε τώρα ότι αυτοί οι άνθρωποι θα έπρεπε ήδη να υπάρξει ένας δικαστής να τους φωνάξει», είπε ο Παύλος Ασλανίδης, πατέρας θύματος.

Όπως υποστηρίζουν οι συγγενείς των θυμάτων, ο εντοπισμός τμήματος οστού επιβάτη θύματος δημιουργεί νέα δεδομένα στην έρευνα, καθώς καταρρίπτει τον αρχικό ισχυρισμό ότι τα υλικά που μεταφέρθηκαν στο ιδιωτικό οικόπεδο προήλθαν από τη διαμόρφωση χώρου σε διπλανό αγρό, προκειμένου να μπορέσουν να επιχειρήσουν τα συνεργεία και δεν προήλθαν από τον τόπο της τραγωδίας.

Το βιολογικό υλικό ταυτοποιήθηκε σε τμήμα οστού ανθρώπου που περισυλλέγει όταν εντοπίστηκε κατά τη διαλογή ευρημάτων από «κόσκινο» μετά την έρευνα στα χώματα που μεταφέρθηκαν σε ιδιωτικό οικόπεδο στα «Πηγάδια» Ευαγγελισμού. Οι συγκεκριμένοι όγκοι μεταφέρθηκαν εκεί από το μεσημέρι της επομένης της τραγωδίας, δηλαδή την 1η Μαρτίου 2023.

Οι συγγενείς των θυμάτων ελπίζουν να αποδοθούν ευθύνες για το μπάζωμα του σημείου της τραγωδίας και τη μεταφορά υλικών που περιείχαν κρίσιμα αποδεικτικά στοιχεία και αναμένουν το άνοιγμα της Βουλής μετά τις ευρωεκλογές.

Ανοιχτή επιστολή Καρυστιανού στον πρωθυπουργό

Την ίδια στιγμή, ανοιχτή επιστολή προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη έστειλε η Μαρία Καρυστιανού, η μητέρα της 19χρονης Μάρθης που σκοτώθηκε στην τραγωδία στα Τέμπη.

Η κα Καρυστιανού ζητά απαντήσεις για τις εργασίες που ξεκίνησαν στο σημείο όπου συγκρούστηκαν οι δύο αμαξοστοιχίες, τις αμέσως επόμενες ώρες από το δυστύχημα. Το δεύτερο ερώτημα στο οποίο καλεί τον πρωθυπουργό να απαντήσει, αφορά τα πρόσωπα, οι ευθύνες των οποίων έγινε προσπάθεια να καλυφθούν μετά την αλλοίωση του σημείου της τραγωδίας.

Η Μαρία Καρυστιανού, που ζητεί από τον πρωθυπουργό, εάν δεν απαντήσει στα ερωτήματα αυτά, να παραιτηθεί και να θέσει τον εαυτό του ενώπιον της τακτικής Δικαιοσύνης, καλεί και την πρόεδρο της Δημοκρατίας να τοποθετηθεί με ουσιαστικό, όπως λέει, τρόπο, ενώ ανοιχτή επιστολή έχει απευθύνει και στον πρόεδρο της Βουλής, σχετικά με τη διακοπή των εργασιών της ενόψει ευρωεκλογών.

«Θα αναγκαστώ να ενοχλήσω εγώ»

Η Μαρία Καρυστιανού μίλησε στο Χαμογέλα και πάλι!

«Έχω θέσει δύο ερωτήματα που είναι αναπάντητα για μένα πάρα πολύ καιρό. Είναι 14 μήνες που ζούμε με αυτήν την αγωνία, να μάθουμε τι έχει συμβεί ακριβώς και πότε οι υπεύθυνοι επιτέλους θα οδηγηθούν προς τη Δικαιοσύνη και βλέπουμε να εθελοτυφλεί η Δικαιοσύνη, να κωφεύει και να ασχολούνται τώρα όλοι πλέον με τις εκλογές».

«Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ή και η κα Σακελλαροπούλου επικοινώνησαν ποτέ μαζί σας;», τη ρώτησε ο δημοσιογράφος.

Μ.Κ.: Ποτέ.

Δημ.: Η επόμενη κίνησή σας;

Μ. Κ.: Η επόμενη κίνηση είναι προς την εισαγγελία του Αρείου Πάγου και ελπίζω να υπάρχει και μία απάντηση από την πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Δημ.: Πιστεύετε ότι θα έχετε;

Μ.Κ.: Πρέπει να έχω. Ας ελπίσουμε λοιπόν ότι θα έχω, διαφορετικά θα αναγκαστώ να ενοχλήσω εγώ.