Τραγωδία στα Τέμπη: Στον ανακριτή σήμερα ο σταθμάρχης
Πρωινές εκπομπές

Τραγωδία στα Τέμπη: Στον ανακριτή σήμερα ο σταθμάρχης

Τραγωδία στα Τέμπη: Στον ανακριτή σήμερα ο σταθμάρχης

Αναμένεται να ζητήσει προθεσμία

Το κατώφλι του ανακριτή αναμένεται να περάσει στις 14:00 ο σταθμάρχης της Λάρισας προκειμένου να απολογηθεί για το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη με τους 57 μέχρι ώρας νεκρούς.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Star ωστόσο αναμένεται να ζητήσει και να λάβει προθεσμία για να ετοιμάσει τις εξηγήσεις του σε ό,τι αφορά την εμπλοκή του και τα λάθη που έγιναν.

Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζει ο σταθμάρχης είναι πολύ σοβαρές και συγκεκριμένες κακουργηματική πράξη της διατάραξης ασφαλείας των συγκοινωνιών αλλά και του πλημμεληματικού χαρακτήρα αδικήματος της ανθρωποκτονίας από αμέλεια κατά συρροή, και της σωματικής βλάβης από αμέλεια κατά συρροή.

Σε δηλώσεις του μάλιστα ο Αλέξης Κούγιας την Παρασκευή στην εκπομπή «Super Κατερίνα» εκτίμησε ότι ο 59χρονος είναι αντιμέτωπος με ποινή ισόβιας κάθειρξης.

Σύμφωνα με τον δικηγόρο του, ο σταθμάρχης έχει αναλάβει την ευθύνη από την πρώτη στιγμή έχει αναλάβει την ευθύνη στα πλαίσια που του αναλογεί».

Ο ίδιος αρχικά είχε υποστήριξε ότι το δυστύχημα οφείλεται σε λάθος του συστήματος ωστόσο εν συνεχεία παραδέχτηκε ότι τροχοδρόμησε την επιβατική αμαξοστοιχία σε λάθος ράγες.