Ράνια Σχίζα: «Δεν είναι δυνατόν να συμβαίνει αυτό. Χάνω τα λόγια μου πια! Είναι εσωτερικευμένη πατριαρχία»
Τηλεόραση

Ράνια Σχίζα: «Δεν είναι δυνατόν να συμβαίνει αυτό. Χάνω τα λόγια μου πια! Είναι εσωτερικευμένη πατριαρχία»

Ράνια Σχίζα: «Δεν είναι δυνατόν να συμβαίνει αυτό. Χάνω τα λόγια μου πια! Είναι εσωτερικευμένη πατριαρχία»

Όσα μοιράστηκε στην εκπομπή, Δύο στις 10

Καλεσμένη στην εκπομπή, Δύο στις 10, βρέθηκε η Ράνια Σχίζα με αφορμή την παράσταση που πρωταγωνιστεί, Η μάνα αυτουνού.

Η ηθοποιός μίλησε μεταξύ άλλων για τις γυναικοκτονίες αλλά και τις εξομολογήσεις που έχει δεχθεί από θεατές που παρακολούθησαν την παράστασή της.

«Σε σχέση με την ομοφυλοφιλία που έχει προχωρήσει ο κόσμος και ο πολιτισμός μας δεν βλέπουμε τα πράγματα να έχουν εξελιχθεί. Και σε σχέση με τον ρόλο της γυναίκας που τότε ήταν υποταγεί. Ενώ τώρα που υποτίθεται είναι πιο ελεύθερη την σκοτώνουν εύκολα! Και πρέπει να δεχθούμε τον όρο “γυναικοκτονία”. Ναι άνθρωπο σκοτώνουν αλλά σκοτώνουμε τη γυναίκα, τη σύζυγο, τη μητέρα! Θα αυστηροποιηθούν θεωρώ οι νόμοι. Δεν είναι δυνατόν να συμβαίνει αυτό. Δεν έχουμε λόγια για αυτό που συνέβη και πρόσφατα μπροστά από το αστυνομικό τμήμα. Χάνω τα λόγια μου πια. Είναι εσωτερικευμένη πατριαρχία. Είναι πολλά πράγματα που μικρά που λειτουργούν αθροιστικά.

Βλέπω και πώς αντιμετωπίζουμε τα αγόρια και τα κορίτσια στα ερωτικά. Για τα αγόρια το να βγαίνει με πολλές είναι μαγκιά ενώ για τα κορίτσια κάτι άλλο! Ήρθαν πολλοί να μου πουν πολλά. Από την αγκαλιά που γίνεται μέχρι και νέα αγόρια. Ήρθε άντρας και μου είπε ότι 54 χρόνια κρύβεται. Μου είπε φίλος που άκουσε δίπλα του ένα μεσήλικο ζευγάρι, με τον άντρα να της λέει “τι με έφερες να μιλάει μια μόνη της;” και στο τέλος της είπε “μήπως να αφήσουμε ήσυχο το παιδί;”. Ήταν από τα πιο συγκλονιστικά πράγματα! Και μια φορά ήρθε ένα αγόρι με το αγόρι του και μου είπε “με κάνατε να κατανοήσω τους δικούς μου”. Μιλάει στο κύτταρό μας αυτή η δουλειά, αφορά όλους μας. Όλοι έχουν κακοποιηθεί και κακοποιήσει με κάποιον τρόπο, όλοι έχουμε πει μια βαριά κουβέντα. Όλοι έχουμε αισθανθεί ότι έχουμε χάσει έναν δικό μας άνθρωπο και δεν προλάβαμε να του πούμε αυτά που θέλαμε ή την αγκαλιά που θέλαμε να κάνουμε».

Διαβάστε επίσης

Ράνια Σχίζα: «Η απώλειά του με κλόνισε. Κλείστηκα στο σπίτι, κατέβαζα και τα παντζούρια και…»