Reality TV

Επιτροπή Ισότητας, Νεολαίας και Δικαιωμάτων του Ανθρώπου: Τέθηκε το θέμα του Big Brother στη συνεδρίαση

Επιτροπή Ισότητας, Νεολαίας και Δικαιωμάτων του Ανθρώπου: Τέθηκε το θέμα του Big Brother στη συνεδρίαση

Το χυδαίο περιστατικό με τον Αντώνη Αλεξανδρίδη στο επίκεντρο

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Μερόπη Τζούφη έθεσε στο τραπέζι της βουλής το χυδαίο περιστατικό με τον Αντώνη Αλεξανδρίδη που προβλήθηκε στο live streaming του Big Brother.

Συγκεκριμένα, σε συνεδρίαση της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Ισότητας, Νεολαίας και Δικαιωμάτων του Ανθρώπου,  που αφορούσε την ενδοοικογενειακή βία στην εποχή του Covid-19, η Μερόπη Τζούφη τοποθετήθηκε λέγοντας: «Είχαμε, δυστυχώς, σ’ αυτό το χρονικό διάστημα μία στάση και συμπεριφορά, πάρα πολύ αρνητική, μέσω της κατασκευής μιας αρρενωπότητας και προφανώς αναφέρομαι στην ιστορία του “Big Brother” η οποία όμως δεν τελειώνει μόνο με την καταγγελία.

Υπάρχουν κι άλλες τέτοιες εκπομπές και το ξέρετε – δεν θέλω να τις πω ονομαστικά – την έκθεση των γυναικών ως προϊόντων για να πετύχουν έναν καλό γάμο και μάλιστα επιλογές που γίνονται από τις εκπομπές, ακριβώς για να επιδεινώσουν τα πράγματα και να διαμορφώσουν ένα τελείως διαφορετικό κλίμα στην ελληνική κοινωνία».

Μάλιστα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ethnos.gr, ακολούθησε διάλογος με την Πρόεδρο της Επιτροπής, Σοφία Βούλτεψη, η οποία στο παρελθόν έχει διατελέσει και μέλος του ΕΣΡ.

Σοφία Βούλτεψη: Ναι, κυρία Τζούφη, πράγματι αυτές οι εκπομπές αυτή τη λογική έχουν. Θυμάμαι από το 2000 που ήμουν μέλος του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης να ασχολούμαι με αυτό το θέμα. Πιστεύω ότι στα χρόνια που ακολούθησαν, μετά από πολλές προσπάθειες, ευαισθητοποιήθηκαν όλο και πιο πολλοί και δεν εκτραχύνθηκε το φαινόμενο. Ωστόσο, είναι ένα ζήτημα που αφορά στα πάντα, ακόμη και στις ειδήσεις, ακόμη και μια συνέντευξη που βάζεις και τον τρόπο με τον οποίο παρουσιάζεις έναν άνθρωπο. Είναι δύσκολο αυτό. Είναι ένας τομέας που πρέπει να παρεμβαίνουμε πάντα.

Μερόπη Τζούφη: Υπάρχει, όμως, επιδείνωση, κυρία Πρόεδρε. Υπάρχουν συγκεκριμένες – δεν θέλω να πω περισσότερα πράγματα, τα ξέρετε και εσείς τα ξέρουμε και όλοι – όπου οι γυναίκες παρουσιάζονται ως προϊόντα που αν συμπεριφερθούν και «φάνε» η μία την άλλη θα «πετύχουν» τον καλό γαμπρό -δεν λέω πράγματα απαράδεκτα – και μάλιστα στις συγκεκριμένες συνθήκες που είμαστε.

Exit mobile version