Τέμπη: Πόσοι ήταν τελικά οι επιβάτες στη μοιραία αμαξοστοιχία;
Τηλεόραση

Τέμπη: Πόσοι ήταν τελικά οι επιβάτες στη μοιραία αμαξοστοιχία;

Τέμπη: Πόσοι ήταν τελικά οι επιβάτες στη μοιραία αμαξοστοιχία;

Σοκάρει το νέο ηχητικό ντοκουμέντο

Σοκαριστικό είναι το νέο ηχητικό ντοκουμέντο που φέρνει στο φως της δημοσιότητας το MEGA για το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη.

Σε αυτό, ακούγονται δύο υπάλληλοι της σιδηροδρομικής εταιρείας να συνομιλούν μετά τη σύγκρουση των δύο αμαξοστοιχιών στα Τέμπη.

Στη συνομιλία γίνεται αναφορά στον αριθμό των ανθρώπων που πρέπει να μεταφερθούν με τα λεωφορεία από το σημείο της τραγωδίας. Εκείνο που προκαλεί ερωτηματικά είναι το γεγονός ότι αναφέρονται 470 άτομα, ενώ επίσημα είχε δοθεί ο αριθμός των 350 ατόμων που βρίσκονταν στην επιβατική αμαξοστοιχία.

-Έλα.
-Αυτοί οι επιβάτες τι θα απογίνουν εκεί;
-Με λεωφορεία. Έρχονται με λεωφορεία τώρα εδώ.
-Α, ήρθαν λεωφορεία;
-Με λεωφορεία.
-Με ρωτάει ο κόσμος εδώ και δεν ξέρω.
-Μπαίνουν κανονικά στα λεωφορεία 470 άτομα.
-Πόσα;
-470 άτομα.
-Ωωωωω.

Ο ένας υπάλληλος θα κάνει λόγο για… πανηγύρι, αναφερόμενος στον αριθμό των ατόμων που περίμεναν τα λεωφορεία, ενώ νωρίτερα είχε σημειωθεί η σύγκρουση των δύο αμαξοστοιχιών, αφήνοντας πίσω της τον τραγικό απολογισμό των 57 νεκρών.

-Γέμισε λεωφορεία.
-Γέμισε λεωφορεία έξω, δηλαδή πανηγύρι.
-Τώρα σε 5 λεπτά έρχεται το 58 από κάθοδο.
-Εντάξει, κάνε ότι θες.

«Οι νεκροί θα μπορούσαν να είναι περισσότεροι και να μην το έχουμε μάθει»

Ο πραγματογνώμονας Παναγιώτης Μαδιάς άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να είναι περισσότεροι οι νεκροί της τραγωδίας των Τεμπών και να μην έχει γίνει γνωστός ο πραγματικός αριθμός, διότι εξαϋλώθηκαν.

«Από το μέγεθος των βαγονιών των δύο αμαξοστοιχιών βλέπουμε ότι τα βαγόνια έχουν εξαϋλωθεί. Ο ζωτικός χώρος επιβίωσης μέσα στα βαγόνια δεν έχει υπάρχει. Έχει χαθεί απόλυτα η γεωμετρία, άρα και κατά συνέπεια οι επιβαίνοντες στα βαγόνια θα μπορούσαν κυριολεκτικά να έχουν εξαϋλωθεί», εξήγησε.

 Διαβάστε ακόμα

Σίσσυ Χρηστίδου: «Πώς πας και σβήνεις αυτά τα ονόματα που κουβαλάνε τόσο πόνο;»