Τέμπη: Βρέθηκαν ανθρώπινα μέλη σε βαγόνι 9 μήνες μετά!
Τηλεόραση

Τέμπη: Βρέθηκαν ανθρώπινα μέλη σε βαγόνι 9 μήνες μετά!

Τέμπη: Βρέθηκαν ανθρώπινα μέλη σε βαγόνι 9 μήνες μετά!

Όσα αποκαλύφθηκαν στην εκπομπή, Ζήνα το βράδυ

Έχουν περάσει 9 μήνες από το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη όπου στοίχισε τη ζωή 57 επιβατών έπειτα από σύγκρουση δύο αμαξοστοιχιών.

Η εκπομπή, Ζήνα το βράδυ, προχώρησε μια αποκάλυψη που προκαλεί ανατριχίλα και οργή για τις ελλιπείς έρευνες που έγιναν στο σημείο του δυστυχήματος.

Ο τεχνικός σύμβουλος των οικογενειών μιλά για τις νέες έρευνες που γίνονται στο σημείο και την εύρεση δείγματος DNA που έχουν βρει!

Μεταξύ άλλων, η εκπομπή αποκάλυψε πως βρέθηκαν ανθρώπινα μέλη σε βαγόνι και θα γίνουν και οι απαραίτητες διαδικασίες ταυτοποίησης.

«Στο σημείο της σύγκρουσης βρεθήκαμε για μια δεύτερη δειγματοληψία. Ό,τι είναι να βρούμε θα το βρούμε από τα συντρίμμια στον χώρο φύλαξης. Έχουν γίνει αρκετές αυτοψίες στο χώρο με τα συντρίμμια. Ήταν τέλη Μαΐου σε αφορμή άλλης έρευνας που τυχαία βρέθηκαν δείγματα DNA. Ταυτοποιήθηκε με έναν από τα 57 θύματα.

Δείχνει ότι η έρευνα δεν ήταν πλήρης και ολοκληρωμένη και δεν φέρουν ευθύνη οι ανακριτικές αρχές. Σε νέα έρευνα με εισαγγελική παραγγελία και εντολή εφέτη ανακριτή είναι να καλύψει ένα κενό που έπρεπε να γίνει από το συντονιστικό της πολιτικής προστασίας. Δόθηκε εντολή να αποσυρθούν τα βαγόνια και χάθηκαν στοιχεία από τις έρευνες για τις χημικές ουσίες και ανθρώπινα υπολείμματα. Θα ερευνηθούν τα χώματα για να εξαντλήσουμε την πιθανότητα οποιασδήποτε εύρεσης DNA.

Η φωτιά προκάλεσε περισσότερα θύματα. Δεν θα είχαμε 57 θύματα μόνο από τη σύγκρουση. Οι περισσότεροι βρήκαν θάνατο από μηχανικούς λόγους. Για ένα από τα θύματα και εκτιμούμε για άλλα 5-6 η αιτία θανάτου ήταν η φωτιά. Κάποια θύματα θα είχαν επιζήσει αν δεν υπήρχε η φωτιά! Κάτι άλλο έχει προκαλέσει τη φωτιά!».

Διαβάστε επίσης

Ζήνα το βράδυ: Η συμφωνία Πισπιρίγκου off camera – «Τις περισσότερες ερωτήσεις θα τις απαντά ο Μάνος»