Το απόλυτο Πασχαλινό τσουρέκι από τον Δημήτρη Μακρυνιώτη
Τηλεόραση

Το απόλυτο Πασχαλινό τσουρέκι από τον Δημήτρη Μακρυνιώτη

Το απόλυτο Πασχαλινό τσουρέκι από τον Δημήτρη Μακρυνιώτη

Δες αναλυτικά τη συνταγή!

Το Πάσχα πλησιάζει και ήδη έχουν αρχίσει να φανταζόμαστε το τσουρέκι που θέλουμε να φτιάξουμε και να απολαύσουμε.

Μπορεί να είναι μια χρονοβόρα διαδικασία αφού η ζύμη χρειάζεται να ξεκουραστεί για λίγα λεπτά αλλά πάντα το αποτέλεσμα μας δικαιώνει!

Ο Δημήτρης Μακρυνιώτης δίνει τη συνταγή για το απόλυτο τσουρέκι που θα σε κάνει να γλείφεις τα δάχτυλά σου.

Υλικά που θα χρειαστείς

  • 1 κιλό αλεύρι για τσουρέκι
  • 150 γρ. βούτυρο αγελάδος
  • 280 γρ. ζάχαρη
  • 22 γρ. ξηρή μαγιά
  • 200 ml γάλα πλήρες
  • 90 ml νερό
  • 80 ml φρέσκο χυμό πορτοκάλι
  • 2 μεσαία αβγά
  • 1 1/2 κ.γ μαχλέπι
  • 1/2 κ.γ κάρδαμο (κακουλέ)
  • 1/2 κ.γ μαστίχα τριμμένη
  • μια βανίλα
  • ξύσμα από ένα πορτοκάλι

Υλικά για την επάλειψη

  • 1 αβγό
  • 1 κ.σ γάλα πλήρες