Δημήτρης Πιατάς: “Νεκρώνοντας τον πολιτισμό, οι ΜΕΘ της τέχνης δεν θα φτάσουν”
Ελλάδα

Δημήτρης Πιατάς: “Νεκρώνοντας τον πολιτισμό, οι ΜΕΘ της τέχνης δεν θα φτάσουν”

Δημήτρης Πιατάς: “Νεκρώνοντας τον πολιτισμό, οι ΜΕΘ της τέχνης δεν θα φτάσουν”

Η συγκλονιστική ιστορία που μοιράστηκε για τον Θανάση Βέγγο

Μια άκρως ενδιαφέρουσα συνέντευξη παραχώρησε ο Δημήτρης Πιατάς στην εκπομπή “Έλα Χαμογέλα”, μιλώντας για τα γεγονότα του κορονοϊού, την κρίση στον καλλιτεχνικό κόσμο, αλλά και αποκαλύπτοντας μια συγκλονιστική ιστορία με τον Θανάση Βέγγο.

Ο γνωστός ηθοποιός θα μπορούσε να θεωρηθεί κάποιου είδους μελλοντολόγος, αφού η φαντασία του τού υπέδειξε πριν από χρόνια να δημιουργήσει την ταινία “Πανδημία”, η οποία ταιριάζει “γάντι” με το σήμερα.

“Μου έλαχε ποιητικά και κινηματογραφικά να έχω προβλέψει αυτές τις ατμόσφαιρες”, ανέφερε.

Όσον αφορά τη βαθιά κρίση που βιώνει ο κλάδος των καλλιτεχνών σχολίασε:

“Το θέατρο μπορεί να λειτουργήσει με πρωτόκολλα, με έξυπνες λύσεις. Νεκρώνοντας τον πολιτισμό οι συντελεστές και οι άνθρωποι που εργάζονται πεθαίνουν και ασφυκτιούν. Οι ΜΕΘ της τέχνης δεν θα φτάσουν”.

Για τον ντόρο που προκλήθηκε από το σποτ του Χρήστου Λούλη επεσήμανε ότι σεναριακά αναφερόταν σε έναν γνώριμο τύπο γυναίκας της διπλανής πόρτας κι ότι εν τέλει οι Έλληνες έχουν το ιδίωμα να προβαίνουν σε υπερβολικές αντιδράσεις.

Για την αποχή του από την τηλεόραση άφησε να εννοηθεί ότι πέρασε από δυσμενείς καταστάσεις στον διάβα του, γεγονός που οδήγησε στην απόφαση να αποσυρθεί.

Τι είπε για τον Αλέξη Γεωργούλη και την επιλογή του να ασχοληθεί με τα κοινά;

“Δεν ευθύνεται ο Γεωργούλης για αυτό. Μην χρεώσουμε τους καλλιτέχνες που τους χρησιμοποιούν για το θεαθήναι”.

“Από την ώρα που βρίσκομαι στην πολιτική πρέπει να αποφασίσω τι είμαι καλλιτέχνης ή πολιτικός;”.

Στο τέλος μοιράστηκε μια σοκαριστική ιστορία από την ημέρα που “έφυγε” από τη ζωή ο σπουδαίος Θανάσης Βέγγος.

“Ο Θανάσης Βέγγος ήταν εξαιρετικός φίλος, αδερφός. Μου έλαχε να είμαι στο τέλος της ζωής του δίπλα του. Και να έχω βρεθεί στον νεκροθάλαμο δίπλα στον Θανάση τον Βέγγο και κατά λάθος ο νοσοκόμος με κλείδωσε μέσα και βρέθηκα επί ένα τέταρτο – 20 λεπτά εγώ κι ο Θανάσης, να κλαίω και να αισθάνομαι ότι το λάθος ήμουν εγώ κι ότι ο Θανάσης ήταν σιωπηλός για πρώτη φορά στη ζωή του και εγώ μίλαγα”.

https://streamable.com/5fwbdk