Αιμίλιος Χειλάκης: «Ήταν τρομακτική η εμπειρία στη διαδικασία υιοθεσίας γι΄αυτό σταματήσαμε…»
Ελλάδα

Αιμίλιος Χειλάκης: «Ήταν τρομακτική η εμπειρία στη διαδικασία υιοθεσίας γι΄αυτό σταματήσαμε…»

Αιμίλιος Χειλάκης: «Ήταν τρομακτική η εμπειρία στη διαδικασία υιοθεσίας γι΄αυτό σταματήσαμε…»

Το πλήγμα της πανδημίας στο θέατρο και η κριτική στις κυβερνητικές πολιτικές

Καλεσμένος στην εκπομπή «Καλύτερα δε γίνεται» ήταν σήμερα ο Αιμίλιος Χειλάκης.

Ο ηθοποιός εισχώρησε στα δεινά που έφερε η πανδημία στον χώρο του θεάτρου αποδοκιμάζοντας τις ανέτοιμες κυβερνητικές πολιτικές που δεν διαθέτουν εναλλακτικά σχέδια για να ορθοποδήσει η χώρα.

«Είμαστε μέλη της μαύρης οικονομίας. Υπάρχει μία αίσθηση ότι δεν υπάρχει Plan B σε πολύ βασικά πράγματα. Θα περίμενα από την υπουργό Πολιτισμού να έχει αναπτύξει τουλάχιστον 4 διαφορετικά πλάνα εργασίας».

Με αφετηρία την «Προδοσία» του Χάρολντ Πίντερ που ανεβάζει τον ερχόμενο Οκτώβριο με την Αθηνά Μαξίμου και τον Λάκη Λαζόπουλο και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει ο θίασος πριν από την πρεμιέρα ανέφερε:

«Εμείς δεν έχουμε καν ενημερωθεί αν θα μπορέσουμε να ανοίξουμε στις 8 Οκτωβρίου που κάνουμε πρεμιέρα. Τελειώνουμε την πρόβα και κοιταζόμαστε. Δεν έχουμε καν το τσίτωμα που έχουμε δυο βδομάδες πριν από την πρεμιέρα που περιμένεις με ανυπομονησία αν αυτό που ετοιμάζει θα χειροκροτηθεί ή δεν θα αναγνωρισθεί από το κοινό», είπε μεταξύ άλλων.

«Το πρόβλημα είναι η επιτελικότητα αυτής της κυβέρνησης. Είναι καπιταλιστικός ο χώρος και ο χρόνος που υπάρχουμε στη γη, αυτός ο αιώνας του βίου μας είναι αυτός που ζούμε. Δεν μπορούμε, όμως, να μην αναγνωρίσουμε ότι πρέπει να υπάρχει μία παίδευση των ανθρώπων που ασχολούνται με την οικονομία. Γιατί θα καταλήξουμε με τους Τραμπ και τους Μπολσονάρωφ αυτού του κόσμου».

https://streamable.com/41r59x

Τέλος, μίλησε και για τις άκαρπες προσπάθειες της διαδικασίες υιοθεσίας που είχαν κινήσει στο παρελθόν με την Αθηνά Μαξίμου εξηγώντας πως η ογκώδης γραφειοκρατεία ήταν ο λόγος που τους αποθάρρυνε από το βήμα αυτό.

«Η γραφειοκρατία για την υιοθεσία μας αποθάρρυνε και σταματήσαμε. Κάποια στιγμή είπαμε ότι ευτυχώς που δεν είχαμε ένα ακόμα πλάσμα, γιατί θα το δυσκολεύαμε κι αυτό μετά τις καταστροφές που περάσαμε στις παραγωγές. Περνάμε καλά οι δυο μας. Τώρα είναι πιο εύκολα τα πράγματα (στις υιοθεσίες) αλλά έχω πάψει τα τελευταία έξι χρόνια να το ψάχνω. Η εμπειρία ήταν τρομακτική».

https://streamable.com/4k3w7j