Φίλιππος Πλιάτσικας: «Το ΄92-΄93 πέρασα μία πολύ δύσκολη προσωπική φάση. Αν δεν ήταν ο Στόκας δεν θα υπήρχαν οι “Πυξ Λαξ”…»
Ελλάδα

Φίλιππος Πλιάτσικας: «Το ΄92-΄93 πέρασα μία πολύ δύσκολη προσωπική φάση. Αν δεν ήταν ο Στόκας δεν θα υπήρχαν οι “Πυξ Λαξ”…»

Φίλιππος Πλιάτσικας: «Το ΄92-΄93 πέρασα μία πολύ δύσκολη προσωπική φάση. Αν δεν ήταν ο Στόκας δεν θα υπήρχαν οι “Πυξ Λαξ”…»

Η επιτυχία, οι δύσκολες περίοδοι και η σχέση με την κόρη του

Ο ένας και μοναδικός Φίλιππος Πλιάτσικας βρέθηκε απόψε στην παρέα του Τάκη Γιαννούτσου και του Θοδωρή Βαμβακάρη στην ΕΡΤ.

Σχολιάζοντας το τέλος των «Πυξ Λαξ» σε δύο φάσεις της πορείας τους και την κριτική που δέχτηκαν μετά για την επανένωσή τους εξήγησε ότι δεν τον ξάφνιασε καθώς συνηθίζεται από τους ανθρώπους να αντιμετωπίζουν καταστάσεις με αρνητικότητα λόγω ζήλιας και κακεντρέχειας.

https://streamable.com/db5cm6

Κατά τη διάρκεια της καραντίνας δεν έμεινε ανενεργός καθώς κυκλοφόρησε το νέο του άλμπουμ με τίτλο «Καραντίνα Songs». Επιπλέον δεν ανήκει σε αυτούς που έκαναν τον απολογισμό τους στον εγκλεισμό μιας και φροντίζει να συμβαίνει αυτό συνεχώς στη ζωή του.

«Δεν περίμενα την καραντίνα να κάνω ενδοσκόπηση. Αν περίμενα τέτοιες καταστάσεις για να κάνω ενδοσκόπηση νομίζω θα ήμουν πολύ δυστυχής».

«Ο λόγος που περνάω πολύ καλά τη ζωή μου είναι επειδή προσπαθώ να κάνω ενδοσκόπηση κάθε μέρα. Δεν πιστεύω στις συνωμοσιολογικές θεωρίες. Ήμασταν έτοιμοι να ζήσουμε μία κατάσταση την οποία φτιάξαμε εμείς όλα αυτά τα χρόνια», πρόσθεσε.

Τι μουσική άκουγε μικρός και ποια συγκροτήματα ξεχωρίζει;

https://streamable.com/qd72zd

Με τον Μπάμπη Στόκα γνωρίστηκαν από μικροί στην ίδια γειτονιά και εκτός από την επιτυχία μοιράστηκαν και πολλές χαρούμενες αλλά και δύσκολες στιγμές στη φιλία τους.

«Είναι μία σχέση ζωής με τον Μπάμπη από πιτσιρίκια μαζί, πολύ διαφορετικοί σε πολλά πράγματα. Περίοδοι της ζωής που τραβούσε ο ένας μπροστά και τράβαγε και τον άλλον. Σε μένα αυτό συνέβη το 92΄-93΄ ο Μπάμπης ήταν μπροστά και τράβαγε αν δεν ήταν ο Μπάμπης δεν θα υπήρχαν οι «Πυξ Λαξ». Πέρασα μία πολύ δ΄συκολη φάση και ο Μπάμπης ήταν εκεί».

https://streamable.com/kzglb9

Πίσω από τη συνεργασία των «Πυξ Λαξ» με τον Βασίλη Καρρά κρύβεται το γεγονός ότι ο γνωστός λαϊκός τραγουδιστής δεν ήταν και πολύ θερμός για το εν λόγω κομμάτι όπου χρειάστηκε να τον πάρει από το «χέρι» ο παραγωγός Αχιλλέας Θεοφίλου για να μπει στο στούντιο και να το τραγουδήσει.

https://streamable.com/hf51jr

Με την κόρη του δεν είναι φίλοι όπως εξομολογείται με χιούμορ αλλά είναι ο λόγος που γύρισε σελίδα σε μία τρομερά δύσκολη περίοδο που έζησε επί σειρά ετών.

«Είναι η αφορμή που από μία μακρά δύσκολη περίοδο που γύρισα στην υγεία, που είδα ξανά το φως με διαφορετικό τρόπο και άρχισα να καταλαβαίνω ότι μία υγιής καθημερινότητα είναι ό,τι καλύτερο μπορεί να σου χαρίσει ή ζωή αυτή», τόνισε.

https://streamable.com/yatxu0